Partner login

Kies de juiste waterpas.

Hultafors - Nederland

De waterpassen gaan ver terug in de geschiedenis. De Romeinen gebruikten met water gevulde vaten bij het bouwen van aquaducten. De moderne waterpas werd uitgevonden door de Fransman Thevenot in 1661. Zijn oorspronkelijke versie bevatte water in plaats van geest, en die van ons zijn gevuld met een oliemengesel met lage viscositeit dat bestand is tegen temperatuurschommelingen.

Wij bieden een assortiment waterpassen voor alle mogelijke werkomstandigheden. Er zijn waterpassen van aluminium en van kunststof, waterpassen voor speciale doeleinden en multifunctionele waterpassen. We maken ook diverse waterpassen die kunnen worden uitgerust met accessoires om u te helpen andere metingen uit te voeren tijdens uw werk.

Hultafors waterpas #blackedition

KLEINE FABRICAGETOLERANTIE.

De fabricagetolerantie is de som van alle fouten die tijdens de productie kunnen optreden: de omtrek van de libel en hoe deze in het profiel is gemonteerd; hoe parallel en recht het profiel is.

Alle waterpassen worden gecontroleerd voordat ze de fabriek verlaten. Om de nauwkeurigheid van onze waterpassen te garanderen, beheren we onze fabricageprocedure met een kwaliteitssysteem dat is gecertificeerd volgens ISO 9001.

DUURZAAM PROFIEL.

Levelling forcesAluminium geeft het profiel extra duurzaamheid zonder dat de waterpas te zwaar wordt. De sterkte van het profiel wordt opening voor de libel en de dikte van het profiel. Hoe groter de opening hoe minder de duurzaamheid en hoe dikker de wanden hoe groter de duurzaamheid.

De lengte van de waterpas speelt ook een rol - hoe langer de waterpas, hoe nauwkeuriger. U moet wel extra goed opletten als u een lange waterpas gebruikt om er zeker van te zijn dat het profiel niet kromtrekt of verbuigt.

Voor de best mogelijke duurzaamheid worden onze waterpassen blootgesteld aan extreme krachten tijdens een reeks strenge tests.

Levelling MST vs HV40

EENVOUDIG AF TE LEZEN NIVEAUS.

Om onze libellen goed afleesbaar te maken, hebben we ze uitgerust met een vergrootglas dat de beweging van de luchtbel veel duidelijker maakt. Verder wordt de libel gemaakt met een lichtreflector erin, waardoor de libel eenvoudig is af te lezen ook wanneer het licht niet optimaal is.

Levelling easy to readIn de libel zit ook een aantal ringen waardoor deze eenvoudig af te lezen is en u minder snel fouten maakt. De ringen lopen rondom de hele libel, zodat de waterpas zelfs van onderaf goed kan worden afgelezen.

De vloeistof in de libel is een gekleurd oliemengsel met lage viscositeit dat de luchtbel een optimale bewegings vrijheid geeft en de waterpas goed af te lezen maakt. De vloeistof is zeer goed bestand tegen ultraviolet licht en temperatuurschommelingen.

De vloeistof is ook antistatisch en wordt beïnvloed door statische electriciteit. Dit betekent dat onze waterpassen eenvoudig zijn af te lezen in de meeste omgevingen en onder de moeilijkste omstandigheden.

DE JUISTE GEVOELIGHEID.

Levelling sensitivityDe gevoeligheid van de libel bepaalt hoe snel de luchtbel beweegt wanneer een uiteinde van de waterpas wordt opgetild. Als de libel te gevoelig is, kan het moeilijk zijn om met de waterpas te werken. Maar hoe gevoeliger de libel is, hoe nauwkeuriger uw werk zal zijn.

De radius van de libel bepaalt de nauwkeurigheid; een grotere radius betekent dat de luchtbel eenvoudiger kan bewegen. Gevoeligheid wordt gemeten in mm per meter.

De parameter is gebaseerd op een waterpas van 1 meter lang en hoe hoog een uiteinde van de waterpas moet worden opgetild om de luchtbel 2 mm te verplaatsen. Voor bepaalde toepassingen is een hogere gevoeligheid nodig; daarom produceren we waterpassen met verschillende gevoeligheden.

Gevoeligheid van de Hultafors waterpassen
Radius (mm) Gevoeligheid (mm/m) Model
150 13,3 TVP
200 10 HV
1000 2 Libella 2000
2000 1 MST

De gevoeligheid wordt bepaald door de radius van de libel. De radius wordt aangepast volgens het gebruiksgebied van de waterpas.

Vraag het ons