Partner login

Built by hand

We weten dat er gereedschap is waar je niet zonder kunt. Maar echt vakmanschap komt uit je handen.

Dat is waar herinneringen worden gecreëerd.

Wedstrijd!

Wat heb je met je eigen handen iets gebouwd of gemaakt waar je trots op bent? Echt vakmanschap komt uit jouw handen en het is waar herinneringen worden gecreëerd. We weten hoe trots je kan zijn en het gevoel dat je een project hebt voltooid dat je met de hand hebt gemaakt. Maakt niet uit hoe groot of klein het project is.

Doe mee aan de Built by hand competitie!

Instructies en voorwaarden

Zorg goed voor je handen

Handen. Ze bestaan uit handwortelbeentjes, middenhandsbeentjes en vingers. Onze handen spelen een belangrijke rol tijdens onze dag. Ze verdienen alleen het beste als het gaat om handgereedschap.

Lees meer over handgereedschap

Japanse trekzaag

"Een hulpmiddel waar ik niet zonder kon, is de Japanse Ryoba-trekzaag." Ja, het is een van de favoriete tools voor Petter Gantelius. En we zullen het niet met hem oneens zijn. Wanneer je een precisie zaaksneden nodig hebt, is deze trekzaag handig.

Leer meer over deze zaag

"Houtbewerking is mijn favoriete onderwerp en het voeld natuurlijk om met mijn handen te werken."

De geur van hout is opvallend in de werkplaats van meubelmaker Mikael Seppänen. Hier staan grote industriële zagen naast klassiek gereedschap.

Ontmoet Mikael Seppänen

"Ik denk dat het vinden van oplossingen het meest inspirerende van mijn werk is."

Rick van der Bult heeft er altijd belang bij gehad dingen te zien samenkomen. In combinatie met zijn interesse in muziek is hij erin geslaagd een carrière te creëren in het ontwerpen en bouwen van muziekstudio's.

Ontmoet timmerman Rick van der Bult

"Ik werd altijd aangetrokken door het doen van moeilijke dingen."

Een aangename geur van geschaafd hout raakt me als ik de werkplaats van etagewerker Petter Gantelius binnenstap. De kozijnen hangen netjes aan het plafond en wachten op hun beurt om een liefdevolle restauratie te ondergaan.

Ontmoet schrijnwerker Petter Gantelius

Ga met ons mee wanneer we inspirerende vakmensen ontmoeten en naar hun verhalen luisteren. Bekijk films en lees onze interessante artikelen in 2019.