Partner login

Hultafors lanceert 240 cm duimstok

Hultafors - Nederland

We hebben een nieuwe original toegevoegd aan de collectie; een duimstok van 240 cm lang. Deze maat sluit aan bij de veelvoorkomende plafondhoogte van 240 cm bij bestaande bouw in Nederland.

Veel gevraagd

“Klanten vroegen regelmatig naar een langere duimstok die toch eenvoudig in gebruik is voor het werken met gipsplaten en standaard plafondhoogtes" zegt Per Eriksson, Product Manager bij Hultafors. "Er zijn verschillende duimstokken beschikbaar van 3 meter lang, maar veel vakmensen vinden deze te lang of onhandig in gebruik. Daarom hebben we gekozen voor een lengte van 240 cm in een slank model."

Gebaseerd op de legende

De nieuwe duimstok is gebaseerd op de Hultafors klassieker uit 1883, maar is uitgerust met twee extra secties die de duimstok 240 cm maken. "Deze duimstok heeft dezelfde hoge kwaliteit en karakteristieken als het origineel" zegt Per Eriksson. Net als het icoon uit 1883 is het gemaakt op traditionele wijze van berkenhout en scharnieren van Zweeds staal en voorzien van de kenmerkende rode uiteinden.

Aangepast naar moderne maatstaven

Dit is de eerste duimstok die is aangepast op basis van moderne bouwstandaarden en de enige met ene lengte van 240 cm. Een voordeel van dit nieuwe model is dat vakmensen die metingen doen met full-size gipsplaten of standaard plafondhoogtes de duimstok niet hoeven te verschuiven. Het bereik is gewoonweg groter.

Faciliteert de werkdag van de vakman

"Ons doel is het faciliteren van de werkdag van de vakman" zegt Per. "Als je vaak metingen doet van 240 cm, dan heb je niks aan een logge duimstok van 3 meter. Met onze nieuwe duimstok kun je nauwkeurig meten en soepel blijven werken."

Gepubliceerd 29 september 2017.

Vraag het ons