Partner login

Nieuw: Handzagen voor professionals

Hultafors - Nederland

Vraag een vakman waaraan een goede zaag moet voldoen en het antwoord is unaniem: de zaag moet efficiënt zijn, een goede grip hebben en niet vastlopen. Vanuit deze uitgangspunten heeft Hultafors een collectie handzagen ontwikkeld.

“Hultafors is leider op het gebied van handgereedschap. Nu willen we ook met onze handzagen een leidende rol vervullen, onze nieuwe HBX Handzaag heeft een aantal unieke kenmerken die deze visie ondersteunen.” (Håkan Carlsson, productmanager bij Hultafors.)

Handzagen voor professionals

Robuust design, efficiënt zagen en verwisselbare zaagbladen.

Professionals stellen hoge eisen aan hun zagen. Het gaat altijd over effectiviteit en de mogelijkheid om snel, recht en veilig te zagen met elke keer een gegarandeerd strakke zaagsnede. De zaag moet duurzaam zijn en blijven, comfortabel in de hand liggen bij elke beweging en stabiel en precies werken zonder zwaar te zijn.

“Onze professionele HBX handzaag heeft een gehard zaagblad van 1 mm dik en is voorzien van een speciaal 3-fasenprofiel. Dit maakt de zaag extreem effectief en stabiel en zorgt voor scherpe snedes zonder versplintering. Het blad is behandeld met een milieuvriendelijke wax die wrijving vermindert en de kans op vastlopen minimaliseert." 

HBX Handzaag van Hultafors

"Het zaagblad kan eenvoudig vervangen worden zodat er altijd een scherpe zaag bij de hand is zonder een hele nieuwe te moeten kopen.” Aldus  Håkan Carlson.

De HBX Handzaag heeft een aantal handige functies om het werk van de vakman makkelijker te maken. De zaagpunt bijvoorbeeld is speciaal ontworpen om ook in moeilijk te bereiken plekken gebruikt te worden of wanneer er vanuit het midden van een werkstuk gezaagd moet worden.

De robuuste zaagbeschermer heeft een uniek design met snelsluiting, die veilig en snel bevestigd en verwijderd kan worden. Het  ergonomische handvat is bekleed met rubber voor een stevige grip en gemaakt van ABS zodat hij meerdere zaagbladwisselingen meegaat.

HBS Handzaag met reclameprint

In de nieuwe collectie handzagen van Hultafors wordt ook de HBS Handzaag geïntroduceerd, een allround zaag die veel kenmerken deelt met de professionele HBX zaag maar een ietwat eenvoudiger ontwerp heeft. 

HBX verwisselbaar zaagblad

Specificatie van de Hultafors HBX Handzaag:

• Gehard zaagblad (550 mm lang, 1 mm dik) voor extra stabiliteit, precisie en lage vibraties.
• Ergonomisch en duurzaam ABS handvat met rubber coating voor perfecte grip. 
• De unieke zaagtanden met 3-fase snede zorgen voor een goede 'bite' en fijne zaagsnedes zonder versplintering. 
• Eco-vriendelijke waxcoating beschermt tegen roest, vermindert frictie en vibraties naar de zijkant.
• Betrouwbaar, eenvoudig en veilig systeem om het zaagblad te verwisselen, zodat u altijd een scherpe zaag bij de hand hebt. 
• Unieke en robuuste zaagbladbeschermer die snel op- en afklikt.
• De smal gevormde zaagpunt maakt krappe plekken bereikbaar en komt van pas wanneer vanuit het midden van een plaat wordt gezaagd.

Gepubliceerd 07 april 2015.

Vraag het ons