Partner login

Hultafors lanceert Premium Bijlen

Hultafors - Nederland

Hultafors versterkt zijn greep op het bijlensegment, waarbij de nadruk ligt op de gebruikerservaring en de geschiedenis van Hults Bruk in naar de toekomst wordt gebracht. De nieuwe Premium collectie bestaat uit acht kwaliteitsbijlen, variërend van comacte en veelzijdige trekking bijlen tot krachtige kloofbijlen. Om de 300 jaar oude traditie en het vakmanschap van het smeden van bijlen in Hults Bruk in Zweden te vieren, zijn de bijlen vernoemd naar beroemde smeden en gebieden rond de smidse.


“De gebruikerservaring was onze focus voor deze lancering en we hebben extra aandacht besteed aan de details - van hoogwaardige productverpakking tot het vergroten van onze online aanwezigheid”, zegt Per Eriksson, productmanager van Hultafors Tools.

Vernoemd naar beroemde smeden en lokale gebieden

Bij Hults Bruk in Östergötland, Zweden, verrichten smeden werk dat niet veel anderen al meer dan 300 jaar doen. Er zijn feitelijk maar heel weinig producenten in de wereld die smeden gebruiken met de vaardigheden die dit vak vereist. Om dit erfgoed te vieren, zijn de nieuwe bijlen vernoemd naar beroemde smeden en gebieden rond de smidse.

“Het erfgoed en de kwaliteit van ons productieproces maken onze bijlen zo speciaal. Het Premium assortiment is een eerbetoon aan dit unieke vakmanschap en door de producten te noemen naar beroemde smeden en gebieden rond de smederij brengen we de geschiedenis naar de toekomst “, zegt Per Eriksson.

Levenslange garantie

Hultafors bijlen worden sinds 1697 op de traditionele manier vervaardigd. Dit handwerk in combinatie met de smeedkunst resulteert in een betrouwbaar product met hoge dichtheid met een lange levensduur die meerdere generaties lang kan worden gebruikt. Daarom biedt Hultafors ook levenslange garantie op de bijlkop van alle Premium bijlen.

“We hebben een lange traditie van bijlenfabricage en het smeden van de bijkkop is gedurende vele jaren verfijnd, resulterend in een uitzonderlijk vakmanschap. Onze bijlen zijn gemaakt om vele generaties mee te gaan, dus voor ons is het een natuurlijke ontwikkeling om een levenslange garantie op te nemen bij elke Premium bijl“ zegt Per Eriksson.

Åby Hakbijl en Hult Kloofbijl

Het nieuwe assortiment bijlen omvat zowel modellen die worden gebruikt voor traditioneel houtwerk als outdoor modellen voor de liefhebber. De lancering omvat ook twee compleet nieuwe modellen; de Åby Hakbijl en Hult Kloofbijl. Om het aanbod verder aan te vullen, zullen er ook twee accessoires worden gelanceerd, een slijpsteen in een luxe opberghoes en een uniek lederen accessoire voor verschillende outdoor toepassingen.

Gepubliceerd 01 maart 2018.

Vraag het ons