Partner login

Hultafors heeft twee nieuwe outdoor messen

Hultafors - Nederland

De groeiende interesse in bushcraft en outdooractiviteiten hebben ons geïnspireerd om onze collectie messen uit te breiden met twee nieuwe outdoor messen, de OK1 en de OK4. Deze twee messen zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met bushcrafters en zijn gemaakt voor gebruik 'in het wild'.

 

Outdoor mes detail

Nieuwe messen ontwikkeld voor bushcraft liefhebbers

In een wereld waarin high-tech snufjes en online steeds belangrijker worden is er ook een toenemende groep mensen die op zoek zijn naar dat momentje off-line. Even zónder dat beeldschermpje genieten van activiteiten buitenshuis.

"We zijn trots dat we nu twee speciale outdoor messen kunnen presenteren die in nauwe samenwerking met bushcraft liefhebbers zijn ontwikkeld", aldus Nikita Golovlev, Head of Design bij Hultafors Group.

Japans staal met scandi geslepen lemmet voor langdurige scherpheid

De twee outdoor messen , OK1 en OK4, zijn beide gemaakt van 3mm dik Japans staal met een scandi geslepen lemmet voor langdurige scherpheid. Een zwarte EPD-coating beschermt het lemmet tegen roest en de speciaal geslepen rug van het lemmet is ontworpen voor gebruik met een magnesium flint. De lange tang (het deel van het mes dat verborgen in in het handvat) maakt het mes geschikt voor zware klusjes.

"We hopen dat fans van outdooractiviteiten onze nieuwe messen meenemen in het wild, daar waar ze het beste tot hun recht komen" zegt Nikita Golovlev.

OK1 outdoor mes

OUTDOOR mes OK1

Een krachtig outdoor mes met een groter handvat dat opgewassen is tegen allerlei uitdagende klussen in het veld. Met de slijtvaste riemlus draag je hem makkelijk mee aan riemen tot 80mm breed, de lus is tevens voorzien van een zakje voor een vuursteen.

Het lemmet is scandi geslepen en gemaakt van 3.0mm Japans carbonstaal, dat is gehard tot 58–60 HRC en is voorzien van een roestwerende coating die corrosie voorkomen. De geribbelde rug van het lemmet is bedoeld voor gebruik met een magnesium flint.

Outdoor mes OK4

OUTDOOR mes OK4

Een duurzaam outdoor mes met uitzonderlijke grip, zeer geschikt voor zware klussen in het veld. De slijtvaste riemlus is geschikt voor riemen tot 80mm breed en is voorzien van een handig vakj voor een magnesium flint.

Het lemmet is scandi geslepen en is gemaakt van Japans messenstaal, het 3mm dikke carbonstaal is gehard tot 58–60 HRC en heeft een roestwerende coating (elektroforetische depositie coating). De rug van het lemmet is geribt voor gebruik met een magnesium flint.

Gepubliceerd 26 september 2016.

Vraag het ons