Partner login

Hultafors Outdoor Mes OK4 heeft een Red Dot Design Award gewonnen

Hultafors - Nederland

Het afgelopen jaar heeft Hultafors de eerste stappen gezet in de outdoormarkt met de lancering van twee nieuwe outdoor messen. Een goede eerste stap, zo blijkt. Het model OK4 heeft de prestigieuze Red Dot Award voor productdesign 2017 ontvangen.

In augustus 2016 presenteerde Hultafors twee nieuwe outdoor messen die grote bijval kregen in de bushcraft en outdoor community. Toen de winnaars van de Red Dot awards werden aangekondigd, bevond het OK4 mes zich tussen de winnaars.

"Wij vinden het erg fijn om te zien dat onze nieuwe outdoor messen zo goed zijn ontvangen door de gebruikers. Dat we hiermee de Red Dot award voor product design hebben ontvangen is voor ons het bewijs dat we iets interessants op het spoor zijn." Nikita Golovlev, Head of Design bij Hultafors Group.

Luisteren naar ervaren gebruikers

Nadat ze leerden dat bush craft en outdoor enthousiastelingen de Hultafors messen mee de wildernis in namen, besloten Nikita en zijn team messen te ontwikkelen die specifiek voor outdoor activiteiten geschikt zijn.

"We zijn de dialoog aangegaan met ervaren gebruikers. We luisterden naar hun wensen en de eisen die zij stellen aan hun gereedschap en op basis daarvan zijn we begonnen met ontwikkelen" aldus Nikita.

Gecoat lemmet om roest te voorkomen

Het resultaat van het ontwikkelproces was de OK1 en nu de awardwinnaar OK4. Twee messen specifiek bedoeld voor outdoor gebruik. Beide messen zijn voorzien van een 3mm dik lemmet van Japans staal, scandi geslepen en eenvoudig scherp te houden. Het lemmet heeft een opvallende EPD-coating die beschermt tegen roest. De rug van het lemmet heeft een speciale rand voor gebruik met een flint.

"Elk mes heeft een tang van 82mm die dit mes mes ook zeer geschikt maakt voor batoning."

Outdoor Mes OK4

Een duurzaam outdoor mes met sterke grip, geschikt voor het zware werk. De slijtvaste riemlus is geschikt voor een riem tot 80mm en voorzien van een vakje voor een flint.

Het lemmet is scandi geslepen en gemaakt van Japans messenstaal. Het carbonstaal is 3mm, gehard tot 58-60 HRC en voorzien van een beschermende EDC coating die roestvorming voorkomt. De geribbelde rug van het lemmet is ontwikkeld voor gebruik met een flint.

Bekijk de specificaties van de OK4 >

Gepubliceerd 07 april 2017.

Vraag het ons