Partner login

Duimstok van berk, aluminium of glasvezel?

Hultafors - Nederland

Naast onze klassieke houten duimstok bieden we ook duimstokkken van aluminium en glasvezel. 

De aluminium duimstok is geliefd onder vakmensen die veel dichtbij hitte werken, bijvoorbeeld bij het lassen. De glasvezel duimstok is juist weer ongevoelig voor water en daardoor een uitstekende keuze voor metselaars, schilders en stukadoors.

Zoek naar de rode driehoek

Op elke duimstok van Hultafors kun je een rode gelijkzijdige driehoek vinden. In de driehoek staan de letters KHJK, de initialen van de oprichter Karl Hilmer Johansson Kollén.

Deze driehoek is dus geen waarschuwingssignaal. Alhoewel wij dan geen garanties kunnen doen over de betrouwbaarheid van de duismtok als er géén driehoek op staat. Dan is hij niet door ons gemaakt.

Een naam die blijft hangen

De meest gangbare naam in het Nederlands is 'duimstok', maar aangezien we niet vaak in duimen (of inches) meten is 'vouwmeter' of 'meetlat' wellicht een passender benaming.

Dezelfde naam voor inches en metrische schaal?

De rode kop

De rode kopse kant van de Hultafors duimstok is al jaren het kenmerk van een echte pro. Sinds de uitvinding in 1883 heeft onze duimstok de manier waarom werkbroeken gemaakt worden veranderd. De duimstok is ook vandaag de dag de eerste keus van de vakman voor het meten.

When you are a pro. You know.

Zo maken we duimstokken

In onze duimstokkenfabriek, in Hultafors Zweden, maken we onze klassieke duimstok. Het iconische model 59 van berkenhout met kenmerkende rode kopse kanten. Alle onderdelen worden lokaal geproduceerd door vakkundige en efficiënte mensen.

Bekijk hier het productieproces

We bouwen onze machines zelf

Wanneer je iets uitvindt is er niemand die je kunt volgen, kunt vragen hoe iets werkt of waar je onderdelen kunt bestellen. Bij Hultafors zijn we er altijd trots op geweest dat we alles zelf maken.

We maken onze eigen machines

Vraag het ons