Partner login

Ontwikkeld met ervaring.

Hultafors - Nederland

JE KAN DIRECT ZIEN, HOREN EN VOELEN DAT HET DE ORIGINELE IS.

Het begon allemaal in 1883, toen Karl-Hilmer Johansson Kollén ontwierp wat nu de beroemde duimstok is. Sindsdien hebben we 125 jaar lang gereedschappen voor vaklieden ontwikkeld en geproduceerd. Gereedschappen waar je in alle omstandigheden, iedere dag op kunt vertrouwen.

Tegenwoordig worden onze duimstokken onderworpen aan een kwaliteitssysteem dat gecertificeerd is volgen ISO 9001.

Ontwikkeling met ervaring.

Ervaring, kennis en ontwikkeling samen met de gebruikers hebben ervoor gezorgd dat onze duimstokken de modernste modellen zijn op de markt. Je weet het gewoon wanneer je een Hultafors-duimstok vasthoudt. Een vakman weet het altijd direct.

Gebruik en omgeving.

Hultafors folding rule in handDe Hultafors duimstok wordt gebruikt voor het opmeten van lengtes. Bij gebruik is de duimstok tot de gewenste lengte gevouwen. De schaal is in centimeters en millimeter of duim. De nominale lengtes zijn 1 en 2 meter.

Onze duimstokkne zijn ontworpen voor zowel indoor als outdoor gebruik. Alle hier genoemde toleranties gelden bij 20°C. Het beste kan men de duimstok niet langdurig blootstellen aan vocht en vuil. Deze beïnvloeden het materiaal in negatieve zin.

Nauwkeurige meting - EU-klasse III.

Al onze houten, glasvezel en aluminium duimstokken worden gekalibreerd volgens de hoogste nauwkeurigheidsstandaards en voldoen aan de EU-vereisten voor "Klasse III, gelede duimstokken".

Dit betekent dat een vouwmeter van 2m lang een maximake afwijking heeft van +/- 1,4 mm en een duimstok van 1m van +/- 1mm. Metingen over een scharnierende verbinding hebben een afwijking van niet meer dan +/- 0,5mm.

TOLERANTIES VOOR MEETGEREEDSCHAP EU KLASSE III
EU Klasse III 1 m 2 m over verbinding
Houten duimstok ±1,0 mm ±1,4 mm ±0,5 mm
Glasvezel duimstok ±1,0 mm ±1,4 mm ±0,5 mm
Aluminium duimstok ±1,0 mm ±1,4 mm ±0,5 mm

Geproduceerd volgens strenge eisen.

Tijdens de productie wordt elke duimstok tweemaal gefotografeerd met een high-speed camera. Bij de eerste passage zoeken we de duimstokken eruit met knoesten en onregelmatigheden in het hout. Na het sorteren wordt de duimstok een 2de keer gefotografeerd, waarbij de uitvoer en de positie van de schaalverdeling wordt gecontroleerd. De fabricage van duimstokken is onderworpen aan een kwaliteitssysteem dat gecertificeerd is volgens ISO 9001.

Kies het juiste materiaal.

Downey birchDuimstokken produceren is een beetje als Kerstmis vieren - Je begint met de selectie van de beste boom. Zachte berk dat groeit in de omgeving van Värmland in Zweden tot Karelia in Rusland.

Het groeiende klimaat geeft dit bijzondere hout de ideale kwaliteiten voor het maken van onze duimstokken. Echter, wij produceren ook regels in glasvezelversterkte polyamide en geanodiseerd aluminium, waarbij u het materiaal dat het beste geschikt is voor uw werk kunt kiezen.

De verbindingen zijn gemaakt van Zweeds staal en zijn op drie punten geolied om de hoge kwaliteit te verzekeren. Het staal is warmte bewerkt en een epoxy lak zorgt voor de beschermingslaag tegen roest. Een goede verbinding moet 15.000 keer geplooid kunnen worden.

Folding rule jointWij gebruiken een op water gebaseerde lak om zoveel mogelijk milieubeschadiging te voorkomen. Vuil op vocht weerstand tests zijn regelmatig uitgevoerd overeenkomstig een systeem speciaal ontwikkeld voor meubilair.

Hultafors photograph each folding rule twiceGekwalificeerd personeel.

Om de goede kwaliteit van de kwaliteits- en precisietests te behouden, ondergaat het Hultafors productie personeel regelmatige opleidingen en handhavings programma's.
Het zijn niet alleen de meetresultaten die voortdurend worden geanalyseerd, maar Hultafors controleert ook of de procedures worden uitgevoerd door ons productie personeel.

Hardware ontwikkeling.

Het Hultafors technisch departement ontwikkelt en produceert alle productiemachines voor onze productie van onze duimstokken in Hultafors. Wij zijn trots om te werken binnen ons bedrijf en onze activiteiten uit te breiden in Zweden en Roemenië.

Om met succes te concurreren over de hele wereld, moeten wij streven naar 's werelds meest efficiënte productie. Dit proberen we te bereiken door voortdurend uit te breiden en de efficiëntie van onze productielijnen te verbeteren. Vandaag, wordt ongeveer 85% van alle onze duimstokken geëxporteerd over de hele wereld.

Vraag het ons