Partner login

Een duimstok met vele facetten

Hultafors - Nederland

De overschakeling van inches naar een metrische schaal heeft invloed gehad op de benaming van de duimstok.

Zoals een Zweeds spreekwoord zegt "een geliefd kind kent vele namen" en zo is het ook voor de duimstok. De meest gangbare naam in Nederland is 'duimstok', maar aangezien we niet vaak in duimen (of inches) meten is 'vouwmeter' of 'meetlat' wellicht een passender benaming. Toch blijft de benaming duimstok onverminderd populair.

De rode kop

De rode kopse kant van de Hultafors duimstok is al jaren het kenmerk van een echte pro. Sinds de uitvinding in 1883 heeft onze duimstok de manier waarom werkbroeken gemaakt worden veranderd. De duimstok is ook vandaag de dag de eerste keus van de vakman voor het meten.

When you are a pro. You know.

Zo maken we duimstokken

In onze duimstokkenfabriek, in Hultafors Zweden, maken we onze klassieke duimstok. Het iconische model 59 van berkenhout met kenmerkende rode kopse kanten. Alle onderdelen worden lokaal geproduceerd door vakkundige en efficiënte mensen.

Bekijk hier het productieproces

We bouwen onze machines zelf

Wanneer je iets uitvindt is er niemand die je kunt volgen, kunt vragen hoe iets werkt of waar je onderdelen kunt bestellen. Bij Hultafors zijn we er altijd trots op geweest dat we alles zelf maken.

We maken onze eigen machines

De keuze van het materiaal

Naast onze klassieke houten duimstok maken we ook duimstokken van aluminium en glasvezel.

Kies je voor berkenhout, aluminium of glasvezel?

Vraag het ons