Partner login

FSC-gecertificeerde 2.40 duimstok

Hultafors - Nederland

Bij Hultafors hebben we innovatieve gereedschappen ontwikkeld waarop we al meer dan 130 jaar kunnen vertrouwen. Het begon allemaal met de uitvinding van de duimstok die mensen hielp overstappen naar een nieuwe manier van meten. Nu is er een nieuw hoofdstuk in ons verhaal begonnen, met onze 2.40 duimstok die FSC®-gecertificeerd is.

Een bewuste keuze

We willen vakmensen helpen een bewustere keuze te maken als het gaat om hun handgereedschap. Het lijkt misschien een kleine stap voor de mens, maar we geloven dat het een enorme stap voorwaarts is voor ons bedrijf. Voor ons was de keuze duidelijk. We beginnen met het maken van ons nieuwste duimstokmodel, de 2,40, een duurzamer product, dat ons erfgoed in de toekomst brengt, voor de volgende generatie.

GEMAAKT VAN GECERTIFICEERD EN GECONTROLEERD MATERIAAL

Het FSC-label geeft aan dat het materiaal dat voor het product is gebruikt, op verantwoorde wijze is ingekocht. In detail geeft dit aan dat het hout niet illegaal is geoogst; geoogst in strijd met traditionele en burgerrechten; geoogst in bossen waar hoge instandhoudingswaarden (HCV's) worden bedreigd; geoogst in bossen die worden omgezet in plantages of niet-bosgebruik of worden geoogst in bossen waar genetisch gemodificeerde bomen worden geplant. Ga voor meer informatie naar http://www.hultafors.com/fsc

Ontdek meer

GEFASEERDE CONVERSIE NAAR FSC-GECERTIFICEERD HOUT

Het doel is dat we binnen drie jaar uitsluitend FSC-gecertificeerd hout gebruiken in onze duimstokken van Zweeds Berkenhout. Vandaag is de vraag naar gecertificeerde berk niet gelijk aan het aanbod, waardoor de beschikbaarheid van FSC-gecertificeerd bos beperkt is.

Totdat we volledig kunnen converteren naar FSC-gecertificeerd berkenhout, wordt al het houten materiaal dat we gebruiken bij de productie van onze duimstokken van berkenhout gekocht bij Controlled Wood of FSC / PEFC-gecertificeerde leveranciers.

Lees meer over FSC

Vraag het ons