Partner login

Wat is FSC?

Hultafors - Nederland

The Forest Stewardship Council® (FSC®) is a global, not-for-profit organization dedicated to the promotion of responsible forest management worldwide.

FSC definieert normen op basis van overeengekomen principes voor verantwoord bosbeheer, ondersteund door milieu-, sociale en economische belanghebbenden.

Het FSC®-label geeft aan dat het materiaal dat voor het product is gebruikt, op verantwoorde wijze is ingekocht. In detail geeft dit aan dat het hout niet illegaal is geoogst; geoogst in strijd met traditionele en burgerrechten; geoogst in bossen waar hoge instandhoudingswaarden (HCV's) worden bedreigd; geoogst in bossen die worden omgezet in plantages of niet-bosgebruik of worden geoogst in bossen waar genetisch gemodificeerde bomen worden geplant.

Het FSC-label stelt consumenten en bedrijven in staat om goederen van hout te kiezen die afkomstig zijn van verantwoord bosbeheer, wat betekent dat er op verantwoorde wijze wordt ingekocht, rekening houdend met mens en milieu.

Ga voor meer informatie naar www.fsc.org

Ontdek meer

Een bewuste keuze

Bij Hultafors hebben we innovatieve gereedschappen ontwikkeld waarop we al meer dan 130 jaar kunnen vertrouwen. Het begon allemaal met de uitvinding van de duimstok die mensen hielp overstappen naar een nieuwe manier van meten. Nu is er een nieuw hoofdstuk in ons verhaal begonnen, met onze 2.40 duimstok die FSC®-gecertificeerd is.

Lees meer over de FSC-gecertificeerde duimstok

Vraag het ons