Partner login

We bouwen onze eigen machines

Hultafors - Nederland

Wanneer je een pionier en uitvinder bent is er niemand die je kunt volgen. Daarom zijn we er bij Hultafors zo trots op dat we alles altijd zelf maken, ook onze machines.

De Hultafors duimstokkenfabriek heeft geen leveranciers van onderdelen. Alles dat in de fabriek wordt aangeleverd isn ruw materiaal. Naast het hout krijgen we messing strips en gerold staal. Hiervan maken we zelf klinknagels, scharnieren en eindstops.

Unieke machines

Het produceren van duimstokken is een gespecialiseerd proces waarbij we machines gebruiken die niet op de markt verkrijgbaar zijn. Deze machines zijn ontworpen en gemaakt in Hultafors door onze eigen ingenieurs.

Continu verbeteren

Dat een Zweeds bedrijf, met een uitvinding uit 1883, voorop blijft lopen op de concurrentie van fabrieken uit het verre Oosten is een uitzonderlijke prestatie. Onze rijke historie, kennis en niet-aflatende streven naar verbetering maken dit mogelijk. 

De keuze van het materiaal

Naast onze klassieke houten duimstok maken we ook duimstokken van aluminium en glasvezel.

Kies je voor berkenhout, aluminium of glasvezel?

Een naam die blijft hangen

De meest gangbare naam in het Nederlands is 'duimstok', maar aangezien we niet vaak in duimen (of inches) meten is 'vouwmeter' of 'meetlat' wellicht een passender benaming.

Dezelfde naam voor inches en metrische schaal?

De rode kop

De rode kopse kant van de Hultafors duimstok is al jaren het kenmerk van een echte pro. Sinds de uitvinding in 1883 heeft onze duimstok de manier waarom werkbroeken gemaakt worden veranderd. De duimstok is ook vandaag de dag de eerste keus van de vakman voor het meten.

When you are a pro. You know.

Zo maken we duimstokken

In onze duimstokkenfabriek, in Hultafors Zweden, maken we onze klassieke duimstok. Het iconische model 59 van berkenhout met kenmerkende rode kopse kanten. Alle onderdelen worden lokaal geproduceerd door vakkundige en efficiënte mensen.

Bekijk hier het productieproces

Vraag het ons