Partner login

Minder gewicht betekend minder belasting voor het lichaam.

Hultafors - Nederland

Schadelijke trillingen vanuit de kop van de hamer kunnen naar de steel en uw hand worden overgebracht. Deze trillingsenergie kan worden verminderd door de schokgolf te breken en terug te kaatsen voor het de achterkant van de hamer bereikt.

Hultafors hammer tc outside

Door het meten van spieractiviteit met electromyografie (EMG), heeft Hultafors aangetoond dat hoe zwaarder een hamer is, hoe meer belasting er is op de spieren. Andere studies hebben aangetoond dat spieractiviteit toeneemt als de handgreep stevig moet worden vastgehouden.
Measuring EMG muscle activityDoor het gewicht van de hamer tot een minimum te beperken en het aanpassen van de grootte en vorm van de handgreep wordt de kans op overbelastingsblessures verminderd.

Omdat je een lichte hamer sneller kan zwaaien dan een zware, is er minder druk op het lichaam, zonder afbreuk te doen aan de efficiëntie. Om je lichaam te beschermen, moet u altijd zo een licht mogelijke hamer gebruiken overeenstemmend met de werksituatie.

HOE BEINVLOED EEN ZWAAI MET DE HAMER ONS LICHAAM?

Imagecaption=Overbelasting van de spieren kan resulteren in een tennis-arm.Een zwaai met een hamer maakt gebruik van allerlei spiergroepen, helemaal van de schouder tot de hand. Overbelasting van de spieren kan leiden tot ontsteking van bijzonder kwetsbare spieren en gewrichten. Tenniselleboog (epicondylitis) is zo'n ontsteking.

Handbewegingen worden gecontroleerd door onze spieren in de onderarm. Deze spieren zijn verbonden met de vingers doormiddel van pezen. De pezen, samen met de zenuwen,worden door een smalle doorgang in de pols gevoerd dat de carpale tunnel heet.

Bij gebruik van een hamer,wrijven de pezen tegen elkaar en het omringende weefsel. Na lange tijd kan dit resulteren in een inflammatoire zwelling, waardoor er gevaarlijke druk op de zenuwen wordt gelegd op de zenuwen.

Imagecaption=Ontsteking kan resulteren in carpaal tunnel syndroom.Dit is de zogenaamde carpaal tunnel syndroom, en vereist vaak een operatie. De pijn wordt opgemerkt in de hand hetzij onmiddellijk, enkele uren later, of zelfs na enkele dagen.

SELECTEER DE JUISTE MAAT.

Een ergonomische steek is ontworpen om maat, vorm, patroon en materiaal zo te combineren om het juiste niveau frictie en een relaxte grip op te leveren. Kies de juiste maat steel en u zult de belasting op uw spieren en pezen verminderen.

Hultafors hammer TC outside

Bij de ontwikkeling van onze hamers, streven we ernaar om de belasting van het lichaam altijd tot een minimum te beperken, zonder afbreuk te doen aan de efficiëntie. Geen hamer kan de reeds opgelopen schade ongedaan maken, en geen enkele fabrikant kan ooit garanderen dat er nooit lichaamsletsels zullen optreden.

Een timmermanshamer, die is goed voor je lichaam.
 A carpenter's hammer that is kind to your body

  1. Het slapoppervlak van onze klauwhaler heeft de juiste hoek en vorm.
  2. Forged in one piece and steel handle with I-profile for improved durability.
  3. Ergonomische steel in 2 maten, Large en X-Large.
  4. Dunne maar sterke klauw. De hamer heeft bovendien afgeronde randen, om letsel en beschadiging aan uw kleding te voorkomen.
  5. Urethane plug that cushions the shockwave and reduces harmful vibrations in the handle.
  6. Rubberen handvat voor een optimale grip.

Vraag het ons