Partner login

3 dingen om op te letten als je een hamer koopt

Hultafors - Nederland

What hammer to use is of course dependent on the task you are about to complete. But there are some general guidelines to think about, no matter what type of hammer you are looking for. Here are three things to look for when buying a hammer.

1. Gewicht van de hamer

Minder gewicht betekent minder slijtage aan het lichaam. Door het totale gewicht van de hamer tot een minimum te beperken, kan het risico op spanningsverwondingen worden verminderd. Omdat een lichte hamer sneller kan worden gezwaaid dan een zware, belast het lichaam minder zonder de werkefficiëntie in gevaar te brengen. Om jouw lichaam te beschermen, is het daarom een goed idee om zo vaak mogelijk een lichtgewicht hamer te gebruiken.

2. Grootte van de schacht

Het risico op beroepsletsel is met name groot als je gereedschap stevig vasthoudt, langdurig werkt en ongeschikte standpunten aanneemt. Een ergonomisch verantwoorde handgreep is zodanig ontworpen dat de maat, vorm, grippatroon en materiaal allemaal de juiste hoeveelheid wrijving geven en een ontspannen grip mogelijk maken. Door de juiste maat hamer en handvat te kiezen, vermindert de gebruiker de spanning op de spieren en pezen.

3. “Het gevoel”

Veel vakmensen praten over "het gevoel" verbonden aan het vasthouden van een hamer. Naast verschillende gewichten en maten hebben we assen in verschillende materialen die de totale ervaring van de hamer beïnvloeden. Hickory, staal en glasvezel zijn de meest voorkomende materialen. Welk materiaal moet worden gekozen, hangt nauw samen met persoonlijke voorkeuren. Sommige vakmensen geven de voorkeur aan de houten schachten en anderen zijn comfortabeler met een rubberen grip. Het maakt niet uit welk materiaal je verkiest, het is belangrijk om de best mogelijke grip te krijgen om op een veilige en ergonomische manier te kunnen werken.

Veel succes bij het kiezen van de perfecte hamer. We laten het aan jou over om de spijker te slaan ...

Vraag het ons