Partner login

Ergonomisch en veilig zagen

Hultafors - Nederland

Met de hand zagen is een hele kunst. Om zo efficiënt en veilig mogelijk te zagen moet je rekening houden met een aantal aspecten. Hieronder vind je een eenvoudige gids hoe je het zaagwerk kunt verbeteren. Deze tips volgen helpt je niet alleen met beter zagen, maar zorgt ook voor minder belasting van je lichaam.

Kies voor een zachte grip

Houd de zaag met een zachte maar stevige grip vast. Dit zal er niet alleen voor zorgen dat je minder snel moe wordt en je hand minder wordt belast, maar het zorgt er ook voor dat je zaag langer meegaat.

Laat de zaag het werk doen

Zaag soepel en laat de zaag het werk doen. Om harder of sneller te zagen door meer druk op de zaag uit te oefenen is werkt juist tegengesteld, waardoor je minder efficiënt werkt in plaats van sneller. Focus je daarom vooral op het geleiden en sturen van de zaag en laat de zaagtanden je werk doen.

Gebruik het gewicht van de zaag

Maak gebruik van het gewicht van de zaag door verticaal druk uit te oefenen. Dit is vaak al genoeg voor een goed resultaat.

Verander de hoek waarin je zaagt

Als je vindt dat elke zaagbeweging meer resultaat zou moeten geven, probeer dan eens de hoek van de zaag te veranderen zodat deze nog beter in lijn is met de richting waarin je zaagt. Het kan ook helpen om eerst heel haaks op het werkstuk te zagen en steeds vlakker te zagen naarmate de zaagsnede tot een einde komt.

Handzaag of vossenstaart?

Wist je dat een standaard handzaag soms vossenstaart wordt genoemd vanwege zijn lange tapse vorm?

Ontdek meer

Zagen met precisie bij elke beweging

We offer a complete range of saw models, combining high quality materials, ergonomic design and the latest grinding technologies. No matter what your task is, we have a saw for you.

Lees meer over onze zagen

HOE WE ZAAGEXPERTS WERDEN

Er is een expert voor nodig om een expert te zijn. Echte professionals hebben hoge verwachtingen van hun zagen en we hebben hen erbij betrokken toen we onze nieuwe zagen ontwikkelden. Het duurde niet lang voordat we ons realiseerden dat een echt goede zaag drie dingen vereist; efficiënt zagen, het vinden van de juiste hoek en een goede balans.

Lees over ons ontwikkelingsproces

VOOR DE PROFESSIONAL DIE PRECISIE KIEST

A good saw is all about efficiency. Developed together with professional users we proudly present HBX – our finest and most precise handsaw. The HBX handsaw has many features developed to make craftsmen's work easier – from how the blade is shaped to how the saw is stored when not in use.

Lees meer over de HBX

Vraag het ons