Partner login

De weg naar toonaangevende zagen: Hoe we zaagexperts werden

Hultafors - Nederland

Professionele vakmensen verwachten veel van hun zagen. Het gaat in wezen om productiviteit en precisie: het vermogen om snel, recht en veilig te zagen met een gegarandeerde en nette snede elke keer. Deze verwachting was ook het startpunt voor ons bij Hultafors toen we onze handzagen begonnen te ontwikkelen.

SNELGIDS: KIES DE JUISTE ZAAG

Hultafors biedt een complete collectie handzagen, inclusief verschillende boogzagen, metaalbeugelzagen, afkortzagen en verschillende speciale zagen voor het zagen in materialen zoals metaal, gipsbeton, hout, gipsplaat en plastic. Om de zaag te vinden die past bij jouw klus gebruik je onze snelgids.

Bekijk de snelgids

Het duurde niet lang voordat we ons realiseerden dat we voor het ontwikkelen van toonaangevende nieuwe zagen een nieuwe vertanding moesten ontwerpen, de beste tanden ooit gemaakt, om te voldoen aan de eisen van professionele vakmensen. En aangezien de voorhoede onontgonnen terrein was, moesten we zelf kennis genereren.

De zoektocht naar een superieure tanden geometrie

Eerst begrepen we dat we een unieke, uitzonderlijke tandgeometrie moesten creëren. Maar wat is superieure geometrie? En hoe weten we dat? Deze vragen daagden ons uit om een unieke testmachine te bouwen, waarin we verschillende prototypen en bestaande zaagmodellen met elkaar vergeleken. Door een specifiek testmateriaal door te zagen, hebben we bepaalde parameters gemeten, zoals kracht en het aantal slagen.

Met elke zaagbeweging kwamen we dichter bij de ideale tandgeometrie, die uiteindelijk resulteerde in een unieke 3-fase vertanding waarbij de tanden in drie verschillende hoeken werden geslepen. Dit unieke ontwerp zorgt voor een efficiëntere zaag die minder kracht vereist voor het maken van fijne hoge-precisie sneden.

Daarnaast hebben we experimenten uitgevoerd om de efficiëntie nog verder te verbeteren en te beveiligen. Op basis van deze testen hebben we onze eigen poedercoating op basis van was ontwikkeld, waarvan we met trots kunnen zeggen dat deze zowel efficiënter als milieuvriendelijker is dan traditionele coating.

Het vinden van de perfecte hoek

Tijdens het ontwikkelingsproces hebben we ook veel geëxperimenteerd op zoek naar de perfecte hoek tussen handvat en zaagblad. Deze experimenten omvatten verschillende tests met de hand, evenals controles met behulp van onze testmachine. Uiteindelijk bedachten we de juiste hoek om te zorgen voor een optimale balans tussen kracht en het aantal slagen voor de beste ervaring.

Bovendien hebben we voor de verbetering van de ergonomische ervaring een ergonomische handgreep ontwikkeld die voor optimale grip en precisie zorgde. Dankzij dit ontwerp kunnen het handvat en het zaagblad worden gescheiden voor hergebruik en optimale recycling.

We riepen de hulp van echte experts in

Tijdens de ontwikkeling van onze nieuwe handzagen kregen we hulp van de echte experts, de professionele vakmensen zoals jij . Zoals gewoonlijk. Het betrekken van de echte professionals is wat ons in staat stelt om hulpmiddelen te ontwerpen die hun dagelijkse werk vereenvoudigen. Van het begin tot het eindproduct leverden ze onmisbare feedback die enorm heeft bijgedragen aan het ontwerp van onze allereerste zaag - de HBX-handzaag, die in 2015 werd geïntroduceerd.

Toevoegen van een unieke zaagbeschermer

Eén ding dat we van vrijwel alle professionele gebruikers hoorden, was dat de huidige mesbeschermers echt slecht waren, zo slecht zelfs dat niemand ze daadwerkelijk gebruikt. Geactiveerd door deze uitdaging, hebben we besloten om een beschermer te ontwikkelen die zowel de gebruiker als de omgeving beschermt en bovendien gebruiksvriendelijk was.

Deze bepaling resulteerde uiteindelijk in een stevige zaagbladbeschermer met een slimme snelsluiting waarmee je snel en eenvoudig de bescherming kunt verwijderen en opnieuw kunt beveiligen met slechts één hand. Deze unieke beschermer beschermt de zaag niet alleen wanneer deze wordt opgeslagen of getransporteerd, maar beschermt ook jezelf en de omgeving.

Continu verbeteren

De ervaring die we hebben opgedaan met de ontwikkeling van de HBX Handzaag is de basis geweest voor de ontwikkeling van ons volledige assortiment handzagen, waaronder boogzagen, metaalbeugelzagen en verschillende speciale zagen voor het zagen in de meeste materialen, zoals metaal, beton, hout, gipsplaat en plastic .

Raadpleeg onze snelgids om uit te zoeken welke het best bij jou en je werk past.

Ontdek meer

VOOR DE PROFESSIONAL DIE PRECISIE KIEST

A good saw is all about efficiency. Developed together with professional users we proudly present HBX – our finest and most precise handsaw. The HBX handsaw has many features developed to make craftsmen's work easier – from how the blade is shaped to how the saw is stored when not in use.

Lees meer over de HBX

VIJF DINGEN OM OP TE LETTEN WANNEER JE EEN ZAAG KOOPT

Ongeacht of je een professional bent of een doe-het-zelver en ongeacht wat je wilt zagen, deze algemene tips helpen je te specificeren wat je precies nodig hebt en helpen je bij de aankoop van een nieuwe zaag.

Lees onze koopgids

SNELGIDS: KIES DE JUISTE ZAAG

Hultafors biedt een complete collectie handzagen, inclusief verschillende boogzagen, metaalbeugelzagen, afkortzagen en verschillende speciale zagen voor het zagen in materialen zoals metaal, gipsbeton, hout, gipsplaat en plastic. Om de zaag te vinden die past bij jouw klus gebruik je onze snelgids.

Bekijk de snelgids

Vraag het ons