Partner login

Koopgids: Vijf dingen om op te letten wanneer je een zaag koopt

Hultafors - Nederland

Ongeacht of je een professional bent of een doe-het-zelver en ongeacht wat je wilt zagen, deze algemene tips helpen je te specificeren wat je precies nodig hebt en helpen je bij de aankoop van een nieuwe zaag.

1. een goede grip

Een goede grip is essentieel voor precisie en controle. Kies voor een zaag met een handvat dat overeenkomt met de maat van je hand. Als het handvat te groot is verlies je kracht en verminder je de precisie waarmee je zaagt. Voor een optimale prestatie kies je voor een zaag met een ergonomische greep. Als je de zaag buiten gebruikt zorgt een handvat met rubberen coating voor een goede grip, ook als de zaag nat wordt.

2. De dikte van het zaagblad

Over het algemeen zorgt een dikker zaagblad voor meer stijfheid, waardoor je met meer precisie en prestatie kunt zagen. Maar soms wil je juist meer flexibiliteit of een smallere zaagsnede, bijvoorbeeld bij het maken van meubels. Dan is het belangrijk dat je een juiste balans hebt tussen flexibiliteit en de zaagtand geometrie.

3. Zaagtand geometrie die overeenkomt met wat je nodig hebt

Zorg ervoor dat de tanden van de snijkant scherp zijn en dat de tandgeometrie overeenkomt met je behoeften. De driefase slijpwijze op onze HBX-handzaag betekent bijvoorbeeld dat de tanden in drie verschillende hoeken worden geslepen, wat resulteert in een efficiëntere zaag die minder kracht vereist voor het maken van fijne, zeer nauwkeurige sneden. Een traditionele Ryoba-zaag heeft aan de andere kant twee snijranden en tanden om zowel langs als over houtvezels te zagen - rip-cut en cross-cut - waardoor dit een optimale keuze is voor het maken van meubels.

4. zaagbladbeschermer

Een goede zaagbladbeschermer beschermt jou en je omgeving. Helaas worden ze niet altijd gebruikt en daarom vinden we het belangrijk dat ze een gebruiksvriendelijk ontwerp hebben. Elke keer je zaagbladbeschermer gebruiken verlengt de levensduur van je zaag. Beter voor je portemonnee en beter voor het milieu.

5. Zagen in metaal

Wanneer je in metaal wilt zagen is een hoge zaagspanning cruciaal. Om het materiaal de baas te blijven en om je te verzekeren van een een rechte zaagsnede. Voor een optimaal resultaat kies je een zaag die een zaagspanning van tenminste 8.000 Newton heeft.

Om erachter te komen welke zaag het beste past bij jou en je werk bekijk je onze zagengids.

Ontdek meer

HOE ZORG JE GOED VOOR JE ZAAG

Bij regelmatig gebruik slijt je zaag uiteindelijk. Er zijn echter enkele manieren om de levensduur van je zaag te verlengen. Dit zijn onze beste tips om je zaag langer mee te laten gaan.

Lees onze onderhoudstips

Ergonomisch en veilig zagen

Zagen met de hand is een vaardigheid die niet iedereen bezit. We hebben een eenvoudige handleiding samengesteld voor het gebruik van je zaag op de meest veilige, efficiënte en vooral ergonomische manier. We beloven dat je resultaat zal verbeteren!

Lees meer over zaagvaardigheid

Zagen met precisie bij elke beweging

We offer a complete range of saw models, combining high quality materials, ergonomic design and the latest grinding technologies. No matter what your task is, we have a saw for you.

Lees meer over onze zagen

Vraag het ons