Partner login

Zorg goed voor je zaag

Hultafors - Nederland

Hoewel onze zagen gemaakt worden van kwaliteitsmaterialen, zullen ze uiteindelijk na veel gebruik slijten. Er zijn echter een aantal manieren waarop je de levensduur en precisie van je zaag kunt verbeteren. Volg onderstaande onderhoudstips voor een langdurig productieve zaag.

Droog het zaagblad

Neem in je routine op om je zaag na elk gebruik met een droge doek af te nemen om oppervlakkige roest te voorkomen. Als je zaag een zaagbladbeschermer heeft, gebruik deze dan elke keer. Zagen zonder beschermende laag tegen roest, zoals de Japanse Trekzaag, kun je het beste afnemen en in de olie zetten als je hem voor langere tijd wegzet. Wellicht een open deur; maar berg je zaag nooit buiten op.

Verwissel versleten zaagbladen

Een versleten zaagblad is minder efficënt en zorgt ervoor dat je minder precies kunt zagen. Wanneer het blad en de tanden versleten zijn, verwissel deze dan en recycle indien mogelijk. Probeer niet zelf de zaagtanden te slijpen.

Recycle het handvat

Een aantal van onze zagen kun je updaten met een nieuw zaagblad. Maar wanneer ook het handvat versleten is kun je beter investeren in een volledig nieuwe zaag. Verwijder het handvat van het zaagblad en recycle het handvat.

Ontdek meer

Ergonomisch en veilig zagen

Zagen met de hand is een vaardigheid die niet iedereen bezit. We hebben een eenvoudige handleiding samengesteld voor het gebruik van je zaag op de meest veilige, efficiënte en vooral ergonomische manier. We beloven dat je resultaat zal verbeteren!

Lees meer over zaagvaardigheid

Zagen met precisie bij elke beweging

We offer a complete range of saw models, combining high quality materials, ergonomic design and the latest grinding technologies. No matter what your task is, we have a saw for you.

Lees meer over onze zagen

HOE WE ZAAGEXPERTS WERDEN

Er is een expert voor nodig om een expert te zijn. Echte professionals hebben hoge verwachtingen van hun zagen en we hebben hen erbij betrokken toen we onze nieuwe zagen ontwikkelden. Het duurde niet lang voordat we ons realiseerden dat een echt goede zaag drie dingen vereist; efficiënt zagen, het vinden van de juiste hoek en een goede balans.

Lees over ons ontwikkelingsproces

Vraag het ons