Partner login

IJzersterke materialen en vooruitstrevende productie

Hultafors - Nederland

Betrouwbaar gereedschap vraagt om betrouwbare materialen. Onze vakmessen zijn daarom gemaakt van geteste kwaliteitsmaterialen die scherpte, precisie, kracht, veiligheid en comfort bieden. Zodat je hier elke dag op kunt vertrouwen.

Het lemmet van onze messen die ontworpen zijn voor veeleisende omgevingen zoals het Outdoor Mes OK1 en OK4 worden gemaakt van Japans SK5 staal. Dit type staal heeft een hogere carbon concentratie, waardoor het staal harder is zonder brozer te worden en hierdoor eenvoudiger the scherpen is.

Het type staal dat we gebruiken voor onze messen, evenals de dikte die we kiezen hangt af van het beoogde gebruik. Zo worden messen die gebruikt worden in natte of vochtige omstandigheden voorzien van een bescherming tegen roest met behulp van een elektrophoretische depositie coating die corrosie tegengaat.

Ontworpen en ontwikkeld in Zweden

Onze messen worden volledig ontworpen en ontwikkels in Hultafors, een plaats in Zweden. Ze worden geproduceerd door onze langdurig exclusieve partner in Azië. Daar word het staal gehard en geslepen volgens onze specifieke eisen. We werken al meer dan 10 jaar succesvol samen en hebben inmiddels miljoenen slijtvaste messen met uitzonderlijke precisie geproduceerd.

Lovende reviews over de hele wereld

Wij houden ervan om mooie kwaliteitsproducten te maken. Maar hoe weet je dat onze producten ook écht goed zijn? Door te luisteren naar de gebruikers natuurlijk. Onze messen zijn het onderwerp geweest van verschillende onafhankelijke tests over de hele wereld en de reviews zijn lovend, sommige zelfs lyrisch! Wij worden hier blij van omdat dit is waar we het voor doen. Hard werken met aandacht voor de gebruiker heeft resultaat. 


Foto: © Fredrik Telléus

Ontdek meer

Messen ontwikkeld voor vakmensen

Toen we, alweer een tijdje geleden, begonnen met het ontwikkelen van onze vakmessen schakelden we de hulp in van echte vakmensen. We bestudeerden hoe ze werken en luisterden naar hun wensen.

Lees meer over messen ontwikkeld voor specifieke toepassingen

Snelgids: Kies het juiste mes

De vakmessen van Hultafors zijn ontwikkeld met de werkzaamheden van de vakman in gedachte. Specifieke taken vragen om bijzondere messen.

Vind het mes dat bij jou en je werk past

Vraag het ons