Partner login

Messen ontwikkeld voor vakmensen

Hultafors - Nederland

Toen we, alweer een tijdje geleden, begonnen met het ontwikkelen van onze vakmessen schakelden we de hulp in van echte vakmensen. We bestudeerden hoe ze werken en luisterden naar hun wensen.

Wat we leerden was dat de manier waarop een vakman een mes gebruikt veranderd met de taak die ze uitvoeren. Timmermannen bijvoorbeeld hebben vaak een sterk mes nodig dat ze kunnen gebruiken voor breken, wrikken en hakken. Terwijl loodgieters juist hun mes gebruiken om bramen van pijpen af te vijlen.

Design voor specifieke vakgebieden

Deze kennis leidde tot het idee om messen voor pecifieke toepassingen te ontwikkelen zoals het schildersmes, loodgietersmes en elektriciensmes. Elke keer dat we een nieuwe toepassing ontdekten, hebben we ook hiervoor een nieuw model ontwikkeld. Het resultaat is een unieke collectie messen toegespitst op de wijze waarop vakmensen daadwerkelijk werken.

Om makkelijk uit te vinden welk mes het beste bij jou en je werk past

To find out which knife best suits you and your work, bekijk je onze messen snelgids.

Kwaliteitsstaal

Het lemmet van onze vakmessen wordt gemaakt van gehard Japans carbonstaal, dat bekend staat om zijn hoge kwaliteit. Het snijvlak wordt geslepen in verschillende stadia en wordt tenslotte aangezet op een leren riem. Dit maakt het lemmet zeer duurzaam en geeft het een vlijmscherpe snijrand. Het mes kan nageslepen worden voor een langere levensduur, wat niet alleen kosten bespaart maar ook impact op het milieu verkleint.

Kartelrand detailfoto Hultafors vakmes

Sterk plastic

Zowel het handvat als het holster zijn gemaakt van super duurzaam PP-plastic. Het slijtvaste handvat is ontworpen om je een veilighe en stevige grip te geven. Een unieke functionaliteit is het holster dat je eenvoudig bevestigd aan de knoop op je werkbroek, waardoor deze veilig gedragen kan worden. De handvatten hebben verschillende kleuren zodat je in één oogopslag je favoriete mes herkent.

Ontdek meer

Snelgids: Kies het juiste mes

De vakmessen van Hultafors zijn ontwikkeld met de werkzaamheden van de vakman in gedachte. Specifieke taken vragen om bijzondere messen.

Vind het mes dat bij jou en je werk past

IJzersterke materialen

Betrouwbaar gereedschap vraagt om betrouwbare materialen. Onze vakmessen zijn daarom gemaakt van geteste kwaliteitsmaterialen die scherpte, precisie, kracht, veiligheid en comfort bieden. Zodat je hier elke dag op kunt vertrouwen.

Lees meer over de materialen die we gebruiken

Vraag het ons