Partner login

Outdoor messen

Hultafors - Nederland

De groeiende interesse voor outdoor activiteiten inspireerde Hultafors om het assortiment messen uit te breiden met twee Outdoor messen, de OK1 en OK4. De twee messen zijn ontwikkeld in nauwe samenspraak met gebruikers en zijn gemaakt om in de wildernis te worden gebruikt.

Messen ontwikkeld voor outdoor

De moderniteit van de hi-tech samenleving heeft geleid tot een groeiende belangstelling voor offline, schermvrije activiteiten in de vrije natuur.

- We zijn nu trots om twee speciale Outdoor messen te presenteren die zijn ontwikkeld in nauwe dialoog met liefhebbers van bushcrafts, zegt Nikita Golovlev, hoofd van Design bij Hultafors Group.

Japanese stalen Scandi lemmet voor langdurige scherpte

De twee Outdoor messen van Hultafors, de OK 1 en OK 4, zijn beide gemaakt van 3 mm dik Japans staal en Scandi geslepen voor langdurige scherpte. Een zwarte EPD-coating beschermt het blad tegen roest en de geribbelde rug van het blad is ontworpen om een vuur te starten met een vuurstarter.

- We hopen dat outdoor fans onze nieuwe messen geweldig gereedschap vinden om mee te nemen als ze eropuit trekken in het wild, zegt Nikita Golovlev.

Voor lastige taken in het veld

Een krachtig outdoor mes met een groter handvat dat opgewassen is tegen allerlei uitdagende klussen in het veld. Met de slijtvaste riemlus draag je hem makkelijk mee aan riemen tot 80mm breed, de lus is tevens voorzien van een zakje voor een vuursteen.

Het lemmet is scandi geslepen en gemaakt van 3.0mm Japans carbonstaal, dat is gehard tot 58–60 HRC en is voorzien van een roestwerende coating die corrosie voorkomen.

De riemlus van textiel past op riemen tot 80mm breed en is uitgerust met een zakje voor een magnesium flint. De riemlus is afneembaar, zodat je het holster aan een knoop op de werkkleding gedragen kan worden.

Om roest en corrosie te weerstaan, heeft het blad een beschermende elektroforetische depositiecoating (EPD), evenals een gegraveerde schaal. De gemalen rug van het blad is ontworpen voor het starten van een vuur met een vuurstarter.

De perfecte partner om mee naar buiten te nemen.

Outdoor Mes OK1

Veelzijdig en krachtig

Een buitenmes moet slijtvast en robuust zijn. Dat is de reden waarom we de OK4 een 3,0 mm extra dik lemmet hebben gegeven in Japans carbon staal gehard tot 58-60 HRC, evenals een 82 mm lange tang in het handvat.

Het handvat is uitgerust met een Santopreen frictiegreep voor extra controle. De snijkant is scandi geslepen voor langdurige scherpte en is gemakkelijk opnieuw te slijpen indien nodig. De geribbelde rug van het blad is ontworpen voor het starten van een vuur met een vuurstarter.

Om roest en corrosie te weerstaan, heeft het blad een beschermende elektroforetische depositiecoating (EPD. De riemlus van textiel past op riemen tot 80mm breed en is uitgerust met een zakje voor een magnesium flint.

Outdoor mes OK4

Eenvoudig in de hand te houden en efficiënt in gebruik

Vuur maken, je campingkachel aansteken - snel en gemakkelijk bij elk weer. Vergeet het vechten met natte omstandigheden, met Hultafors firesteel bevestigd in de houder van een van onze Outdoor messen ben je goed uitgerust om een vuur te starten, zelfs in regenachtige omstandigheden.

Dankzij zijn 100 mm lengte en 10 mm dikte krijg je firesteel dat zowel ergonomisch als efficiënt is. De vonken worden ongeveer 3000°C. Simpel gezegd, een firesteel dat jouw verlangen naar het buitenleven nog sterker maakt.

Flint FS

Ontdek meer

Snelgids: Kies het juiste mes

De vakmessen van Hultafors zijn ontwikkeld met de werkzaamheden van de vakman in gedachte. Specifieke taken vragen om bijzondere messen.

Vind het mes dat bij jou en je werk past

Welkom in de outdoors

Wij geloven in inspirerend avontuur. Onze producten houden mensen comfortabel en veilig, zodat ze het zelfvertrouwen hebben om erop uit te trekken en te ontdekken wat de wereld te bieden heeft.

Bekijk onze outdoor mogelijkheden

Vraag het ons