Partner login

De technologie van de schaalverdeling

Hultafors - Nederland

Veel producenten van rolbandmaten en meetlinten gebruiken grote wielen voor het aanbrengen van de schaalverdeling. Ze rollen de schaal af op de stalen band en drukken zo de schaalverdeling erop.

Deze techniek werkt makkelijk, maar kan soms variaties in de schaalverdeling geven. Dit komt doordat het lastig is om een consistente toevoer van stalen band ten opzichte van het wiel te garanderen. Deze variaties in de schaalverdeling zorgen voor EU Klasse II.

De Hultafors rolbandmaten zijn voorzien van een schaalverdeling door middel van inkjet technologie. Hierdoor ontstaat een zeer nauwkeurige schaalverdeling.

De matte polyester coating van het meetlint onderdrukt reflecties. Het verschil in reflectie is duidelijk zichtbaar wanneer ze worden vergeleken met andere meetlinten.

De technologie die we gebruiken zorgt voor een nauwkeurigheidsniveau waardoor onze lange en korte rolbandmaten voldoen aan EU Klasse I.

Kies voor eersteklas

De Hultafors familie van stalen rolbandmaten is superieur wanneer het aankomt op precisie. Voeg hier uitzonderlijke ergonomie, slimme functionaliteiten en een stevige behuizing aan toe en als echte vakman kijk je nooit meer naar een andere rolbandmaat om.

Lees waarom onze rolbandmaten eersteklas zijn

Meten met precisie

De belangrijkste overweging bij het kiezen van een rolbandmaat is precisie. En natuurlijk of de rolbandmaat een slim en handig gereedschap is voor uw werk.

Wij hechten veel belang aan deze aspecten tijdens het productieproces en we hebben een kwaliteitssysteem ingevoerd dat is gecertificeerd volgens ISO 9001.

Lees meer over nauwkeurigheid

Vraag het ons