Partner login

Kies voor eersteklas metingen

Hultafors - Nederland

De Hultafors familie van stalen rolbandmaten is superieur wanneer het aankomt op precisie. Voeg hier uitzonderlijke ergonomie, slimme functionaliteiten en een stevige behuizing aan toe en als echte vakman kijk je nooit meer naar een andere rolbandmaat om.

Hoe goed je een stuk gereedschap kunt gebruiken hangt samen met hoe goed het in de hand ligt. Dat is de reden dat ergonomisch welgevormd gereedschap niet alleen prettiger aanvoelt, maar er ook voor zorgt dat je beter en langer kunt doorwerken.

"Een ergonomisch ontwerp is altijd de focus van ons productontwikkelingsteam. Onze ro.lbandmaten zijn hierop geen uitzondering" Håkan Carlsson, Product Manager bij Hultafors.

Rolbandmaat die goed in de hand ligt

Het ergonomische ontwerp van de Hultafors PR rolbandmaat ervaar je direct als je hem vast hebt. Bijvoorbeeld aan de manier waarop je vingers rondom de behuizing vallen en precies de goede mate van ondersteuning bieden voor een soepel gebruiksgemak.

Handige functionaliteiten

De stalen rolbandmaten van Hultafors zijn verkrijgbaar in drie verschillende modellen:

  • Model BT is een robuuste rolbandmaat voor timmermannen en heeft een rubberen eindhaak die geen sporen achterlaat op gevoelige oppervlakken.
  • Model SL heeft een slank ontwerp waar je snel naar grijpt en die makkelijk in je broekzak past.
  • Model PR biedt je het beste op het gebied van ergonomie en handige functionaliteiten.

Alle modellen geven je dezelfde uitzonderlijke precisie met de speciale printtechniek. In 2017 zijn PR, BT en SL de enige rolbandmaten op de markt waarvan de precisie EC Klasse I is gecertificeerd.

Eersteklas precisie

"Onze capaciteit om de allergrootste mate van precisie te bieden is het resultaat van een aantal dingen. Zoals onze productontwikkeling, onze aandacht voor details in het productieproces en onze gepatenteerde inkjet technologie" legt Håkan Carlsson uit.

Focus op wat belangrijk is

"Waar andere merken trots verkondigen dat ze ver uit kunnen rollen zonder te 'knakken' hebben wij nadrukkelijk besloten dat niet te doen" zegt Håkan Carlsson.

"Een lange uitsteeklengte is niet moeilijk om voor elkaar te krijgen. Je neemt een breed meetlint en je maakt de buiging gewoon steeds een beetje dieper waardoor de rolbandmaat lang kan uitstrekken. Maar dit zorgt ook voor extra ongemak tijdes het gebruik en een grotere kans op afleesfouten, omdat het meetoppervlak niet helemaal in contact is met het te meten object."

Ontwikkeld vanuit de gebruiker

Na uitbegreide gesprekken en tests met professionele gebruikers heeft het productontwikkelingsteam van Hultafors gekozen voor een uitsteeklengte die de juiste balans heeft tussen gebruiksgemak en zeer precieze metingen.

"Nauwe samenwerking met professionele eindgebruikers die ons gereedschap elke dag gebruiken is absoluut essentieel voor ons. We luisteren naar ze en maken op basis hiervan aanpassingen en dat waarom we weten dat je op ons gereedschap kunt vertrouwen." Håkan Carlsson, Product Manager bij Hultafors.

Meten met precisie

De belangrijkste overweging bij het kiezen van een rolbandmaat is precisie. En natuurlijk of de rolbandmaat een slim en handig gereedschap is voor uw werk.

Wij hechten veel belang aan deze aspecten tijdens het productieproces en we hebben een kwaliteitssysteem ingevoerd dat is gecertificeerd volgens ISO 9001.

Lees meer over nauwkeurigheid

TECHNOLOGIE VAN DE SCHAALVERDELING

Veel producenten van rolbandmaten en meetlinten gebruiken grote wielen voor het aanbrengen van de schaalverdeling. Deze techniek werkt makkelijk, maar kan soms variaties in de schaalverdeling geven.

De Hultafors rolbandmaten zijn voorzien van een schaalverdeling door middel van inkjet technologie. Hierdoor ontstaat een zeer nauwkeurige schaalverdeling.

Lees meer over deze technologie

Vraag het ons