Partner login

Meet met precisie

Hultafors - Nederland

De belangrijkste overweging bij het kiezen van een rolbandmaat is precisie. En natuurlijk of de rolbandmaat een slim en handig gereedschap is voor uw werk. Wij hechten veel belang aan deze aspecten tijdens het productieproces en we hebben een kwaliteitssysteem ingevoerd dat is gecertificeerd volgens ISO 9001.

 

De meeste van onze rolbandmaten hebben een schaalverdeling met inkjettechnologie. Hierdoor verkrijgen we een hoog precisieniveau en bereiken we EU Klasse I, de meest exacte tolerantieklasse, met onze korte en onze lange rolbandmaten. Als de schaalverdeling is aangebracht, brengen we op ieder meetlint een matte polyester laag aan met een anti-reflecterend effect.

De nauwkeurigheid van rolbandmaten

De mate van nauwkeurigheid van de gedane metingen is een zeer belangrijke eigenschap van een rolbandmaat. Dit wordt gemeten en aangegeven in de vorm van een tolerantieklasse. In Europa delen we meetlinten gewoonlijk in als EU Klasse I en EU Klasse II. De nauwkeurigheid wordt gemeten bij 20°C en 50 N trekkracht voor stalen meetlinten en 20°C en 20 N trekkracht voor meetlinten van glasvezel.

Lengtevariatie bij verschillende temperaturen

Er zijn vaak grote temperatuurverschillen tussen zomer en winter, verschillen die invloed hebben op de lengte van een stalen meetlint. Alle hier genoemde toleranties gelden bij 20°C. Het is voor een optimale meting belangrijk om rekening te houden met meetafwijkingen bij verschillende temperaturen.

TECHNOLOGIE VAN DE SCHAALVERDELING

Veel producenten van rolbandmaten en meetlinten gebruiken grote wielen voor het aanbrengen van de schaalverdeling. Deze techniek werkt makkelijk, maar kan soms variaties in de schaalverdeling geven.

De Hultafors rolbandmaten zijn voorzien van een schaalverdeling door middel van inkjet technologie. Hierdoor ontstaat een zeer nauwkeurige schaalverdeling.

Lees meer over deze technologie

Kies voor eersteklas

De Hultafors familie van stalen rolbandmaten is superieur wanneer het aankomt op precisie. Voeg hier uitzonderlijke ergonomie, slimme functionaliteiten en een stevige behuizing aan toe en als echte vakman kijk je nooit meer naar een andere rolbandmaat om.

Lees waarom onze rolbandmaten eersteklas zijn

Vraag het ons