Partner login

Start van het meetlint

Hultafors - Nederland

Verschillende meetlinten hebben een verschillend startpunt

Lange rolbandmaten

1. Type A start. De maatverdeling start 100mm van de rand van de eindhaak. Dit type start wordt vooral gebruikt bij lange rolbandmaten die grote afstanden kunnen meten en doorgaans door twee personen bediend worden. Beschikbaar op modellen PLPC en TR rolbandmaten.

2. Type B start. De schaalverdeling start waar de haak aan het meetlint is bevestigd. Idealiter gebruikt voor metingen door één persoon. Beschikbaar op modellen CCCC F en SY rolbandmaten.

3. Type C start. De schaalverdeling start aan de buitenrand van de eindhaak. Wordt vooral gebruik op meetlinten die door één persoon bediend worden. Beschikbaar op modellen PLYL en PC rolbandmaten.

Korte rolbandmaten

4. Bij de korte rolbandmaten start de schaalverdeling direct bij de eindhaak. Dit maakt de rolbandmaat zeer geschikt voor het doen van interne en externe metingen. Beschikbaar op modellen BTPR en SL rolbandmaten.

Kies voor eersteklas

De Hultafors familie van stalen rolbandmaten is superieur wanneer het aankomt op precisie. Voeg hier uitzonderlijke ergonomie, slimme functionaliteiten en een stevige behuizing aan toe en als echte vakman kijk je nooit meer naar een andere rolbandmaat om.

Lees waarom onze rolbandmaten eersteklas zijn

Meten met precisie

De belangrijkste overweging bij het kiezen van een rolbandmaat is precisie. En natuurlijk of de rolbandmaat een slim en handig gereedschap is voor uw werk.

Wij hechten veel belang aan deze aspecten tijdens het productieproces en we hebben een kwaliteitssysteem ingevoerd dat is gecertificeerd volgens ISO 9001.

Lees meer over nauwkeurigheid

TECHNOLOGIE VAN DE SCHAALVERDELING

Veel producenten van rolbandmaten en meetlinten gebruiken grote wielen voor het aanbrengen van de schaalverdeling. Deze techniek werkt makkelijk, maar kan soms variaties in de schaalverdeling geven.

De Hultafors rolbandmaten zijn voorzien van een schaalverdeling door middel van inkjet technologie. Hierdoor ontstaat een zeer nauwkeurige schaalverdeling.

Lees meer over deze technologie

Vraag het ons