Partner login

Verschillende types meetlinten

Hultafors - Nederland
Verschillende types meetlinten

1. Gelakt stalen meetlint - Een stootvaste stalen band met een corrosiewerende fosforlaag die geel of wit is geverfd. De schaalverdeling wordt beschermd door een laag matte polyester lak. Dit lint is bestand tegen contact met de meeste oplosmiddelen, maar mag niet worden gevouwen. Tevens verkrijgbaar in roestvrij staal, waardoor de rolbandmaat bestand is tegen water en corrosie. 

2. Stalen meetlint met nylon gecoat - Een stalen band met een corrosiewerende fosforlaag die geel is geverfd. De schaalverdeling wordt beschermd door een nylon coating. Behandeld met een extra dikke laag nylon om de band echt duurzaam te maken. Is bestand tegen contact met de meeste chemicaliën, oplosmiddelen en andere vloeistoffen. Kan zonder problemen worden gebogen, gedraaid en platgedrukt.

3. Meetlint van glasvezel - Een band van in kunststof gegoten glasvezeldraden. Is bestand tegen contact met de meeste chemicaliën, vocht, water en temperatuurwisselingen. Een meetband van glasvezel kan worden gebogen, en is lichter en flexibeler om mee te werken. De band is niet-geleidend en kan daarom veilig worden gebruikt bij elektriciteitsbronnen.

4. Roestvrij stalen meetlint – Een premium roestvrij stalen meetband van hoge kwaliteit met diep geëtste schaalverdeling. Kan gebruikt worden in omgevingen waar oplosmiddelen en chemicaliën veel gebruikt worden. (Alleen in TR collectie)

TECHNOLOGIE VAN DE SCHAALVERDELING

Veel producenten van rolbandmaten en meetlinten gebruiken grote wielen voor het aanbrengen van de schaalverdeling. Deze techniek werkt makkelijk, maar kan soms variaties in de schaalverdeling geven.

De Hultafors rolbandmaten zijn voorzien van een schaalverdeling door middel van inkjet technologie. Hierdoor ontstaat een zeer nauwkeurige schaalverdeling.

Lees meer over deze technologie

Meten met precisie

De belangrijkste overweging bij het kiezen van een rolbandmaat is precisie. En natuurlijk of de rolbandmaat een slim en handig gereedschap is voor uw werk.

Wij hechten veel belang aan deze aspecten tijdens het productieproces en we hebben een kwaliteitssysteem ingevoerd dat is gecertificeerd volgens ISO 9001.

Lees meer over nauwkeurigheid

Kies voor eersteklas

De Hultafors familie van stalen rolbandmaten is superieur wanneer het aankomt op precisie. Voeg hier uitzonderlijke ergonomie, slimme functionaliteiten en een stevige behuizing aan toe en als echte vakman kijk je nooit meer naar een andere rolbandmaat om.

Lees waarom onze rolbandmaten eersteklas zijn

Vraag het ons