Partner login

Libella 2000

Hultafors - Nederland

Waterpassen kunnen te lang of te kort zijn of te onnauwkeurig. En nu is er de Hultafors Libella 2000, een waterpassysteem dat je kunt verlengen van 310 mm tot 3100 mm en vijf keer zo gevoelig is als een standaardwaterpas.

Laten we verder denken over wat een waterpas kan zijn

De echte kenner zal deze waterpas misschien herkennen. Met zijn rode aluminium behuizing valt de Libella 2000 op. Met een lengte van slechts 310 mm kan deze waterpas zelfstandig gebruikt worden in smalle ruimtes. Maar zijn meest opvallende eigenschap is dat de lengte van deze waterpas aangepast kan worden met de verlengingsrails. Met de juiste combinatie kan de Libella een lengte van 3100 mm bereiken waardoor het mogelijk is zeer precies te meten over grote oppervlaktes.

"Met de Libella heb je de kans om waterpassen van veel verschillende lengtes te hebben in één waterpas terwijl je ook superieure precisie en gevoeligheid kunt verwachten" zegt Håkan Carlsson, Product Manager bij Hultafors.

Verlengbare waterpas met speciale rails

Breukvaste bloklibelle

Hultafors Libella 2000 heeft een geslepen meetoppervlak. Hij is voorzien van twee breukvaste bloklibellen voorzien van verglootglas en een lichtgevende reflextor zodat je hem ook bij slecht licht goed kunt aflezen. De bloklibellen zijn gebaseerd op een radius van 1000 mm, waar 200 mm de standaard is.

"Dit houdt in dat de Libella 2000 vijf keer zo gevoelig is, waardoor het een uitstekende keus is voor werkzaamheden waarbij een grote precisie nodig is" aldus Håkan Carlsson.

Zeer hoge gevoeligheid

Verleng het tien keer

Libella 2000 is een waterpassensysteem, het is niet gewoon een waterpas. Deze waterpas kun je verlengen met rails van 600, 900, 1200,1500 en 1800 mm, waardoor je de lengte kunt vertienvoudigen.

"Voor het checken van hellingen hebben we ook een handige wig als accessoire. Deze handige toevoeging maakt het makkelijk om oppervlaktes met de juiste helling te meten."

Ontdek meer

Waarom gevoeligheid van belang is

Hoe hoger de gevoeligheid van een waterpas is, des te nauwkeuriger werkt hij. Dit betekent dat de luchtbel van een precieze waterpas sneller reageert wanneer een kant van de waterpas wordt opgetild.

Lees meer en bekijk onze video

Hoe waterpas is jouw waterpas?

Productietolerantie is de optelsom van alle mogelijke minuscule en microscopisch kleine foutjes die tijdens productie van een waterpas kunnen ontstaan. Tolerantie is dus de mate waarin de gevoeligheid afwijkt en hoe kleiner deze waarde is, des te beter.

Lees meer en bekijk de video

5 feiten over een libel

Het kleine buisje met vloeistof waar je een waterpas aan afleest noemen we een libel. De vloeistof in deze buisjes is vaak olie of alcohol zodat de luchtbel vrij in het buisje kan bewegen.

Leer hier meer

Koopgids

Te veel waterpassen om uit te kiezen? Hier is de gids om je keuze gemakkelijker te maken -

Bekijk onze waterpassen

Vraag het ons