Partner login

Een hoger niveau met Hultafors HV en PV

Hultafors - Nederland

Voor professionals is een goede waterpas van essentieel belang voor het afleveren van uitstekend werk. Het is het werkpaard waarop je vertrouwt als je werk van hoge kwaliteit af moet leveren.

PRECISIEGEREEDSCHAP VOOR PROFESSIONEEL GEBRUIK

Hultafors HV en PV zijn twee verschillende reeksen waterpassen voor professioneel gebruik. Met de zwarte poedercoating lijken ze misschien op elkaar, maar ze zijn zeker verschillend als het erop aankomt.

Eenvoudig en glashelder aflezen

Zowel de HV als de PV zijn voorzien van breukvaste libellen voor horizontale en verticale metingen. Elke libel heeft een vergrootglas en een lichtgevende reflector die aflezen ook in omstandigheden met slecht licht makkelijker maken. De PV serie heeft speciale focus libellen met een groene markering.

De vloeistof in de libel is een oliemengsel met een lage viscositeit die de luchtbel optimale bewegingsvrijheid biedt. De antistatische eigenschappen van deze vloeistof maken de waterpas ongevoelig voor statische electriciteit. Hij is tevens zeer goed bestand tegen ultraviolet licht en temperatuurschommelingen.

Libel van de pv waterpas

Verschillend gevormde profielen

Er zijn naast de overeenkomsten ook grote verschillen tussen de HV en PV waterpassen. Wanneer de schokabsorberende einddoppen verwijderd worden is duidelijk te zien dat de twee een heel verschillend profiel hebben. De Hultafors HV heeft een zandloper profiel waardoor meer grip ontstaat en de PV heeft een boxprofiel voor extra stevigheid.

Beide waterpassen hebben een schokabsorberende einddop, maar op de PV is deze tevens voorzien van een handige anti-slip functie.

Wanneer de einddop verwijderd wordt zijn de verschillende profielen zichtbaar

Gevoeligheid voor efficiënt werken

De HV en PV waterpassen hebben beide een gevoeligheid van 10 mm/m, wat neerkomt op een 200 mm radius. Dit is de standaard gevoeligheid voor professioneel gebruik waardoor je een waterpas krijgt die snel een eenvoudig in gebruik is, maar toch precies genoeg is voor veelvoorkomende werkzaamheden.

Lage tolerantie

De kwaliteit en precisie van de HV en PV waterpassen komt tevens tot uiting in de lage tolerantiewaarde. Beide hebben een tolerantie van ±0.5 mm/m in normale positie. Meet je ondersteboven dan heeft de HV een tolerantie van ±0.75 mm/m, en de PV heeft zelfs een nog lagere waarde namelijk ±0.5 mm/m.

De Hultafors HV en PV waterpassen zijn verkrijgbaar in veel verschillende lengtes en welke je ook kiest, je kunt erop rekenen dat je een fantastisch stuk gereedschap hebt. 

Hultafors Waterpas PV 60

HV & PV Feiten

Vergelijk eenvoudig de HV en PV waterpassen met elkaar.

HV PV
Vergrootglas X X
Lichtgevende reflector X X
UV bestendig en antistatisch X X
Zandloperprofiel voor meer grip X
Boxprofiel voor extra stevigheid X
Antislip functie X
Focus libel voor extra leesbaarheid X
Tolerantie normale positie ±0.5 mm/m ±0.5 mm/m
Tolerantie omgekeerde positie ±0.75 mm/m ±0.5 mm/m
Gevoeligheid 10 mm/m 10 mm/m
Bekijk onze collectie aluminium waterpassen

Ontdek meer

Wanneer lengte uitmaakt

De sterkte van een waterpas wordt bepaald door de vorm en de dikte van het profiel en de holtes waar de libel in zit.

Leer meer over het profiel en de einddoppen

De waterpas die in elke zak past

Hultafors waterpassen MPL en MPL Magnetic passen in elke zak, waardoor ze de perfecte metgezellen zijn voor dagelijks werk.

Leer meer over de kleine waterpassen

Koopgids

Te veel waterpassen om uit te kiezen? Hier is de gids om je keuze gemakkelijker te maken -

Bekijk onze waterpassen

Libella 2000 - De verlengbare waterpas

Waterpassen kunnen te lang of te kort zijn of te onnauwkeurig. En nu is er de Hultafors Libella 2000, een waterpassysteem dat je kunt verlengen van 310 mm tot 3100 mm en vijf keer zo gevoelig is als een standaardwaterpas.

Verleng je waterpas

Vraag het ons