Partner login

Werken bij Hultafors

Hultafors - Nederland

Hultafors ontwikkelt al meer dan 130 jaar gereedschap. Wil je onderdeel worden en bijdragen aan onze historie?

Bij Hultafors is het onze belangrijkste taak om professionele vakmensen betrouwbare gereedschappen te bieden. We zijn gepassioneerd over het ontwikkelen van nieuwe producten. Zo gepassioneerd dat we, wanneer we in een idee geloven, het 100% geven. We beheersen de productieketen van idee en ontwikkeling tot productie en lancering. Met andere woorden, er zijn veel manieren om een deel van ons team te worden.

Hultafors maakt deel uit van Hultafors Group. Hultafors Group ontwikkelt innovatieve werkkleding, slijtvaste gereedschappen en persoonlijke beschermingsmiddelen met het doel professionele gebruikers de best mogelijke functie, veiligheid, bescherming en efficiëntie op het werk te bieden.

Word jij onderdeel van onze historie?

Klik hier om beschikbare posities binnen Hultafors en onze zusterbedrijven binnen Hultafors Group te vinden.

Vind vacatures bij Hultafors Group

Ontmoet onze werknemers

We hebben een aantal collega's gevraagd wat hun favoriete gereedschap is.

 • Anders Helstad, Senior Design Engineer

  Anders Helstad werkt als Senior Design Engineer bij Hultafors en ontwikkelt ons gereedschap. Wanneer hij niet op zijn werk is, besteedt hij veel tijd aan het restaureren van oude auto's. Dat is wanneer de Dead Blow Hamer DB echt van pas komt.

  “Ik ben een amateur-monteur en besteed veel tijd aan het restaureren van oude auto's. De Dead Blow Hamer DB is absoluut onmisbaar als je vastzittende en koppige onderdelen een goede knal wilt geven. De sterke, rubberachtige buitenmantel van polyurethaan laat geen sporen na op harde metalen oppervlakken of scheuren in de lak. Ook is er geen hard geluid in tegenstelling tot een metalen voorhamer en zal de DB ook geen harde terugslag produceren."

  Bekijk de Dead Blow Hamer DB
 • Håkan Carlsson, Commercial Manager

  Håkan Carlsson werkt als Commercial Manager bij Hultafors. Zijn favoriete gereedschap is de HBX Handzaag en toen hij zijn gereedschapsschuur aan het verbouwen was heeft hij hem goed kunnen testen.

  “Er zijn veel soorten zagen, maar wat ze allemaal gemeen hebben, is efficiëntie. Snel, recht en veilig zagen met schone sneden. Het is geen understatement om te zeggen dat ik hoge verwachtingen heb van mijn zaag. Hij moet duurzaam zijn, zonder scherpte te verliezen, een goede grip hebben waar de kracht wordt overgedragen voor elke snede en tenslotte moet het stabiel zijn zonder te zwaar te zijn. De HBX maakt dit allemaal en meer waar. Het wordt bijvoorbeeld geleverd met uitstekende zaagbladbescherming voor de snijkant. Als de zaag versleten is, is het bovendien gemakkelijk om over te schakelen op een nieuw blad, in plaats van een nieuwe zaag te moeten kopen. Het is een win-win voor zowel het milieu als mijn portemonnee.”

  Lees meer over de HBX Zagen
 • Linda Andrén, Business Unit Manager Tools

  Linda Andrén werkt als directeur Business Unit Tools & Ladders. Haar favoriete gereedschap is een echte Hultafors klassieker; de duimstok.

  "De reden dat de duimstok mijn favoriete gereedschap is, is dat het een product is dat staat voor de geschiedenis van Hultafors en voor duurzaamheid. Het is het product waarmee we zijn begonnen en sindsdien is het onze trots. Zelfs de bushalte buiten onze fabriek in Hultafors wordt "Tumstocksfabriken" genoemd, wat duimstokkkenfabriek betekent. Bovendien is het een product dat lokaal wordt geproduceerd uit natuurlijk materiaal - hout van de berk.

  Voor mij was de duimstok ook de manier waarop ik voor het eerst in contact kwam met Hultafors. Mijn ouders hadden een ijzerhandel en kregen af en toe een bezoek van een Hultafors-verkoper. Hij was erg goed in het vouwen van de duimstok en liet me zien hoe ik hem moest uitvouwen en invouwen op de snelst mogelijke manier. Die verkoper was Roland - de regerende kampioen van het duimstok vouwen. Als je onze film "Het Duel" hebt gezien, weet je over wie ik het heb. Ik ben niet zo snel als Roland die een duimstok vouwt in 3,21 seconden, mijn beste tijd is 5,66 seconden."

  Bekijk onze klassieke duimstok 59
 • Nikita Golovlev, Head of Design

  Nikita Golovlev werkt als Head of Design en ontwerp ons gereedschap. Zijn favoriete gereedschap is de HDC beitel.

  "Ik vind het leuk dat het zo'n veelzijdig stuk gereedschap is. Aan de ene kant is het een precisiegereedschap dat aan bijna alles kan worden blootgesteld zonder het te beschadigen. Aan de andere kant kan het worden gebruikt voor toepassingen die we nooit hadden kunnen voorstellen bij het ontwikkelen ervan, zoals het verwijderen van verf- en lijmresten. Allemaal dankzij het ontwerp en de mogelijkheid om de beitel volledig vlak tegen een oppervlak te plaatsen. Of je nu meubels bouwt of tegels aftikt, de beitel geeft je het juiste gevoel. Voor mij is er iets speciaals in de combinatie van gewicht en balans, dat zo'n ruw gereedschap nog steeds glad aanvoelt wanneer het wordt vastgehouden."

  Lees meer over onze HDC beitels
 • Peder Lövberg, Product Developer

  Peder Lövberg is een van onze productontwerpers. Een van de eerste gereedschappen die hij heeft ontworpen was de stukadoors winkelhaak. Het is tevens zijn favoriete gereedschap.

  "We worden gedreven door producten te produceren, nieuwe of bestaande bij te werken, die de werkdag van de vakman vereenvoudigen. Voor mij is het een van de beste dingen van mijn werk, dat we producten ontwikkelen die het voor de gebruiker mogelijk maken om betere en efficiëntere resultaten te leveren, zonder zijn of haar lichaam te belasten.

  Het ontwikkelingsproces van de winkelhaak begon, zoals altijd, met het praten met en observeren van vakmensen om te leren hoe ze werken met het meten van hoeken, markeren en snijden van gipsplaten. Al snel werd duidelijk dat de bestaande hulpmiddelene op de markt groot en onpraktisch waren, vooral wanneer ze werden opgeborgen of getransporteerd. Veel vakmensen maken ook schuine hoeken en zij wilden meer hoeken kunnen uitsnijden dan slechts 90 graden. Met andere woorden, we hebben verschillende dingen gezien die we kunnen verbeteren. Het resultaat was de PS 120. We hebben onlangs een update uitgebracht, PS 90. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft deze winkelhaak een kortere lengte om beter met kleinere platen te kunnen werken. We hebben ook de schaalverdeling bijgewerkt om het gemakkelijker te maken om het gereedschap op de werkplek of in de winkel te vinden. "

  Lees meer over onze stukadoors winkelhaak PS
 • Per Eriksson, Product & RnD Manager

  Per Eriksson werkt als product manager bij Hultafors. Zijn favoriete stuk gereedschap is de Verstelbare Koevoet 209 SB. Waarom? Omdat het een product is dat tegen elke verwachting in is doorontwikkeld.

  "De simpele reden is dat het een goed voorbeeld is van hoe je producten kunt ontwikkelen waarvan je al dacht dat ze volledig ontwikkeld waren." Wie dacht dat het mogelijk was om een klassieke koevoet te ontwikkelen tot iets nieuws en baanbrekends? Door productontwikkeling te baseren op werkelijke behoeften van de gebruikers en deel te nemen aan hun realiteit om te zien en te begrijpen welke uitdagingen er zijn maakt duidelijk dat alles kan worden verbeterd. De verstelbare koevoet is slechts een van de vele voorbeelden, maar het is absoluut mijn favoriete gereedschap! Toen we een grote verbouwing in ons jaren '30 huis uitvoerden, is de koevoet echt behoorlijk getest. Massief houten wanden van hardhout werden destijds gemaakt met extra grote nagels in combinatie met moeilijk bereikbare plaatsen. De koevoet was van onschatbare waarde! En dankzij het ergonomische ontwerp raakte niemand gewond tijdens het werk."

  Bekijk de verstelbare koevoet SB 209

Ontdek meer

Wist je dat

We maken al meer dan 130 jaar gereedschap.

Over ons

Waar het allemaal begon

De goede oude tijd.

Onze geschiedenis.

Jij bent belangirjk

Wat heb je nodig?

Gemaakt voor professionals

Vraag het ons