Een breekstang die korte metten maakt met de concurrentie

Onze nieuwe breekstang combineert de beste eigenschappen van een breekstang en koevoet.

De inspiratie voor onze breekstang is afkomstig van de Amerikaanse "burke bar" die vaak wordt gebruikt bij sloopwerkzaamheden. We vonden die echter vrij onhandig en zwaar om te hanteren. Het originele gereedschap is volledig van staal en het handvat is vierkant waardoor het ongemakkelijk is om vast te houden. Het is zwaar en niet ergonomisch in gebruik, wat het risico op blessures verhoogt. En dit is met name belangrijk bij het werken boven schouderhoogte.

Laten we het beter maken

We wilden een beter gereedschap maken, een die zowel lichtgewicht als ergonomisch is. We begonnen met het handvat en gebruikten daarvoor ons welbekende ruimtevaartaluminium in een hol ontwerp, waardoor het gereedschap lichter is dan de originele volledig stalen burke bar. Onze breekstang weegt slechts 3,4 kg in vergelijking met het origineel van 6 kg.

Het ontwerp in de praktijk

We paste onze innovatie en kennis toe en volgden de aanpak waar we bij Hultafors zoveel succes mee hebben. We gingen praten met bedrijven die vooral sloopwerkzaamheden uitvoeren. Ze werken elke dag met zware sloopwerkzaamheden en renovatie en weten wat ze zouden willen. Ze gaven ons duidelijke tips en nuttige feedback terwijl ze het gereedschap grondig voor ons testten. Vervolgens konden we de breekstang verder doorontwikkelen tot een echt Hultafors gereedschap.

Een betere klauw

Onze breekstang is niet alleen lichter dan de originele, we hebben ook de klauw onder de loep genomen. Het innovatieve ontwerp van de klauw bespaart gewicht, maar is nog steeds even sterk. De klauw is gemaakt van gehard boorstaal, is breed en robuust, maar nog steeds slank voor de best mogelijke toegang. Door de kromming van de klauw en de hiel kun je in een comfortabele positie werken en hoef je bij wrikken niet het handvat helemaal naar de grond te duwen. De hiel is wat het onderscheid maakt in ons ontwerp van de klauw. Je krijgt er een grotere hefhoogte mee.

Kortom, de klauw met nageltrekker maakt deze breekstang een uitstekend alternatief voor een koevoet. De lange handgreep geeft je meer kracht en een groter bereik. De lengte maakt het ook gemakkelijker om in een meer ergonomische houding te werken vergeleken met een kortere koevoet.

Waarom een breekstang?

Wanneer kun je een breekstang gebruiken? De naam zegt het misschien al, maar je kunt hem bijvoorbeeld gebruiken om plafondplaten neer te halen, kozijnen of betonnen delen uit elkaar te halen. Door de lengte wordt de stang comfortabel om te gebruiken bij het verwijderen van vloeren, zowel massief hardhout als laminaatplaten. Tegels op vloer en muren verwijderen. De nageltrekker maakt het gemakkelijk om grote spijkers te verwijderen, waar je ze ook maar tegenkomt. De breekstang is een geweldige combinatie van een koevoet en een breekstang.

Gereedschappen uit dit artikel

graphic