Over ons

Hultafors is een toonaangevend merk dat betrouwbare handgereedschappen biedt, ontworpen voor veeleisende vakmensen over de hele wereld. Al meer dan 140 jaar ontwikkelen we innovatief gereedschap om op te vertrouwen, in elke situatie.

Gereedschap om op te vertrouwen

We bieden een brede selectie van betrouwbare handgereedschappen voor meten, markeren, snijden, slaan en nivelleren, evenals wrikken en slopen.

Het ontwikkelen van nieuwe producten is wat ons drijft. Als we in een idee geloven, gaan we er voor 100% voor. Het resultaat is een assortiment gereedschappen die de best mogelijke functie, betrouwbaarheid en precisie bieden. Gereedschappen waar je op kunt vertrouwen, in alle situaties, elke dag weer.

"Functie en precisie die je voelt wanneer je het vast hebt."

Hultafors is een onderdeel van Hultafors Group

Hultafors Group biedt een dynamisch assortiment van premiummerken om op te vertrouwen - zowel voor distributeurs als voor vakmensen. We zijn allemaal verenigd in één gemeenschappelijke passie: professionele gebruikers de best mogelijke functionaliteit, veiligheid, bescherming en efficiëntie op het werk bieden.

Snickers Workwear biedt hoogwaardige werkkleding, zoals werkbroeken en gereedschapsriemen. Solid Gear beschermt jouw voeten met werkschoenen en veiligheidsschoenen die comfortabel zijn om te dragen gedurende de werkdag. Voor Wibe Ladders heeft jouw veiligheid op hoogte altijd de hoogste prioriteit, wat tot uiting komt in elk detail van hun ladders en steigers. Wanneer jij je oren op het werk moet beschermen, biedt Hellberg Safety zowel passieve als elektronische gehoorbescherming met innovatieve functies.

"Vraag het aan een willekeurige professionele vakman. En ze zullen je vertellen: als je echt goed gereedschap wilt, moet je Hultafors hebben."

Onze filosofie

Je kunt ervan uitgaan dat als je Hultafors kiest, je een stuk gereedschap krijgt dat de beste mogelijke functionaliteit, precisie en kwaliteit biedt.

De kennis die Hultafors heeft over de werkdag van professionele gebruikers is ontegenzeggelijk uniek. Net als onze uitgebreide ervaring. Het begon allemaal in 1883, toen Karl-Hilmer Johansson Kollén datgene ontwierp wat nu de wereldberoemde duimstok is. Sindsdien hebben we 140 jaar besteed aan het ontwikkelen en produceren van gereedschappen voor vakmensen.

Wij bieden een breed assortiment handgereedschappen voor alle soorten professionele vakmensen. Onze producten zijn ontwikkeld in samenwerking met professionele gebruikers en zijn bedoeld om hun werkdag zo soepel en efficiënt mogelijk te maken. We betrekken professionele gebruikers bijvoorbeeld bij het testen van nieuwe producten totdat iedereen tevreden is met de resultaten. Dat is voor ons de enige manier om ervoor te zorgen dat onze producten onze belofte waarmaken; gereedschap om op te vertrouwen.

Hultafors producten zijn ontworpen met jouw belangen in gedachten. Wij streven ernaar om producten te ontwikkelen met een ergonomisch ontwerp, die lang meegaan en gemaakt zijn van duurzame materialen. Zo kunnen we de levensduur van onze producten maximaliseren en tegelijkertijd onze impact op het milieu beperken.

Een duurzame standaard

We hebben hoge ambities voor onze bijdrage aan een duurzame toekomst. Wij vinden het belangrijk dat je kunt vertrouwen op onze producten én onze handelingen.

We werken met continue verbeteringen om de kosten te verlagen, ons bedrijf te verbeteren en uiteindelijk aan de behoeften van de klant te voldoen en hun verwachtingen te overtreffen. Wij zien duurzaamheid ook vanuit een sociaal perspectief, naast een milieuvriendelijke benadering. Door sociaal én ecologisch verantwoord te handelen bouwen we zowel onze cultuur als ons bedrijf op de lange termijn, zodat onze klanten op onze producten en op onze handelingen kunnen vertrouwen.

Hultafors is gecertificeerd volgens deze normen:

  • SE-EN ISO 9001:2015

  • SE-EN ISO 14001:2015

Hultafors in cijfers

  • We maken ongeveer 13.700.000 meter duimstok per jaar, dat is de afstand van onze fabriek in Hultafors tot aan Australië.

  • Het kost tussen de 40 en 60 slagen om een bijl met de hand te smeden in onze smederij in Hults Bruk.

  • Onze stalen koevoet 109 is gemaakt van dezelfde kwaliteit staal die wordt gebruikt voor de tanden op een graafmachine.

  • Onze MST 180 heeft een tolerantie van 0,3 mm per meter en is daarmee veel gevoeliger dan andere waterpassen op de markt.