Bijlen met traditie gesmeed

Vakmanschap gepersonifieerd

Onze bijlen worden met de hand gesmeed. Ze worden als sinds 1697 op de traditionele manier gemaakt. Bij Hults Bruk in de provincie Östergötland werken smeden die werk uitvoeren dat niet veel anderen nog kunnen. Slechts enkele producenten in de wereld hebben smeden in dienst die dit soort vakmanschap beheersen.

Krachtig materiaal

De bijlkoppen zijn gesmeed uit Zweeds bijlstaal van een constante hoge kwaliteit. Het staal wordt vele malen geslagen tot de bijl zijn definitieve vorm bereikt. Het is een dure methode, maar het verhoogt de dichtheid van het staal en daarmee de duurzaamheid en levensduur van de bijl. Dit blijkt vooral als je de bijl vergelijkt met een bijl die is gesmeed met slechts enkele slagen.

Onze methode om het staal te harden levert een duidelijke getemperde zone op. Hierdoor kan de bijl worden nageslepen zonder dat het snijvlak van de bijl aan sterkte afneemt. Als ze correct worden gebruikt, gaan onze bijlen generaties lang mee.

Kies de juiste bijl

Wij produceren bijlen voor een aantal verschillende toepassingen, waaronder kappen en kloven. We produceren ook bijlen voor outdoor gebruik; bij het jagen, kamperen en sporten.

Ongeacht de situatie moeten alle bijlen met de grootst mogelijke zorg worden behandeld.

Gereedschap uit dit artikel

graphic