Duimstok 240 cm – net als onze klassieker, maar dan 40 cm langer

Toen veel van onze klanten vroegen om een langere, maar wel makkelijk te hanteren duimstok, aangepast aan de huidige bouwnormen, introduceerden wij een 240 cm lange uitvoering in een slank ontwerp.

Een echt iconisch tool

Hij is exact gelijk aan onze klassieke en iconische duimstok uit 1883, we hebben alleen twee extra secties toegevoegd waardoor de lengte 240 cm is geworden. Hij is gemaakt van traditioneel berkenhout met scharnieren van Zweeds staal. Hij is ook verkrijgbaar in vochtbestendig glasvezel.

Je hoeft de duimstok niet te verplaatsen

Een voordeel van het 240 cm lange model is dat je de duimstok niet hoeft te verschuiven wanneer je bijvoorbeeld gipsplaten met volledige lengte en de standaard plafondhoogte meet. Je komt gewoon net iets verder.

Als je 240 cm wilt afmeten heb je bovendien de onhandige 3-meter duimstok niet nodig. Met dit gereedschap kun je volle lengtes afmeten en nog steeds soepel en efficiënt werken.

Makkelijk te onderscheiden

Een duidelijke print aan de zijkant maakt het gemakkelijk om de 240 te onderscheiden van andere duimstokken.

Twee verschillende materialen – voor natte en droge omstandigheden

De 240 duimstok is verkrijgbaar in twee verschillende materiaalsoorten. Net als onze klassieke duimstok is hij leverbaar in traditioneel berkenhout met scharnieren van Zweeds staal. Naast de houten uitvoering hebben we ook een model van glasvezel. Duimstokken van glasvezel zijn niet vochtgevoelig. Ze zijn daardoor geschikt voor natte omstandigheden en zijn gemakkelijk schoon te maken. Perfect als je werkt met metselen, schilderen en stuccen.

FSC-gecertificeerd - Een bewuste keuze

Bij Hultafors ontwikkelen we al meer dan 140 jaar innovatieve gereedschappen om op te vertrouwen. Het begon allemaal met de uitvinding van de duimstok die mensen hielp om over te stappen op een nieuwe manier van meten. Nu onze 2.40 duimstok FSC®-gecertificeerd is, begint een nieuw hoofdstuk in onze geschiedenis.

We willen vakmensen helpen een bewustere keuze te maken als het gaat om hun handgereedschap. Het lijkt misschien een kleine stap voor de mensheid, maar we denken dat het een enorme sprong voor ons bedrijf is. Voor ons was de keuze duidelijk. We gaan onze nieuwste model duimstok, de 2.40, op een duurzamere manier maken. Zo brengen we ons erfgoed naar de toekomst, voor de volgende generatie.

Gemaakt van gecertificeerd en gecontroleerd materiaal

Het FSC-label geeft aan dat het materiaal dat voor het product wordt gebruikt, op verantwoorde wijze is geproduceerd. Meer in detail wil het zeggen dat het hout niet illegaal is geoogst; niet geoogst is in strijd met traditionele en burgerrechten; niet geoogst is in bossen waar hoge beschermingswaarden(HcV's) worden bedreigd; niet geoogst in bossen die worden veranderd in plantages of niet-bosgebruik en ook niet is geoogst in bossen waar genetisch gemodificeerde bomen worden geplant.

Meer informatie over FSC

Gereedschap uit dit artikel

graphic