Messen ontwikkeld voor het buitenleven

De moderne hi-tech samenleving heeft geleid tot een groeiende belangstelling voor off-line zijn, actief zijn in de vrije natuur los van dat beeldscherm. De outdoor messen van Hultafors zijn ontwikkeld in nauwe dialoog met bushcraft liefhebbers.

Messen voor bushcraft liefhebbers

Sinds Hultafors begon met het maken van messen, hebben we ernaar gestreefd om unieke oplossingen te bieden die voldoen aan specifieke behoeften in verschillende beroepen. Bushcraft is geen uitzondering. Bij het ontdekken dat onze messen ook favoriet waren geworden bij het gebruik buiten – raakten we geïnspireerd om messen te ontwikkelen die speciaal op hun behoeften waren afgestemd. Het resultaat is een serie messen gewijd aan bushcraft en het buitenleven.

Outdoor Mes OK1 - Voor zware taken in het veld.

Dit heavy duty Outdoor mes is ontwikkeld om slijtvast en stoer te zijn voor ruwe taken outdoors. Het grote handvat van duurzaam PP plastic heeft een 82 mm lange tang waardoor het mes geschikt is om mee te hameren.

En als je daar dan het 3,0 mm dikke lemmet aan toevoegt, dat is gemaakt van Japans carbonstaal en gehard tot 58-60 HR begrijp je makkelijk dat dit een mes is dat tegen een stootje kan.

De riemlus van textiel past op riemen tot 80mm breed en heeft een vak voor een magnesium vuursteen. Het lemmet is scandi geslepen voor een superieure scherpte en kan indien nodig eenvoudig opnieuw worden geslepen.

Het lemmet heeft een beschermende elektroforese coating (KTL) om bestand te zijn tegen roest en corrosie en een gegraveerde schaalverdeling. De geribbelde rug van het lemmet is bedoeld voor gebruik met een magnesium vuursteen.

De perfecte partner om mee naar buiten te gaan.

Meer informatie over het Outdoor Mes OK1

Outdoor Mes OK4 - Veelzijdig en sterk.

Een outdoormes moet slijtvast en robuust zijn. Daarom hebben we de OK4 een 3,0 mm extra dik lemmet gegeven van Japans carbonstaal dat is gehard tot 58-60 HRC, evenals een 82 mm lange tang in het handvat. Dit maakt het mes geschikt om mee te hameren.

De handgreep is voorzien van een Santopreen frictiegreep voor extra controle. Het snijvlak is scandi geslepen voor een superieure scherpte en kan indien nodig eenvoudig opnieuw worden geslepen. De geribbelde rug van het lemmet is bedoeld voor gebruik met een magnesium vuursteen.

Het lemmet heeft een beschermende elektroforese coating (KTL) om bestand te zijn tegen roest en corrosie en een gegraveerde schaalverdeling. De riemlus van textiel past op riemen tot 80mm breed en heeft een vak voor een magnesium vuursteen.

Laten we op pad gaan.

Meer info over Outdoor Mes OK4

Japans staal en een Scandinavische slijpmethode voor langdurige scherpte

De twee Outdoor messen van Hultafors, de OK 1 en OK 4, hebben beide een 3 mm dik lemmet van Japans staal, Scandinavisch geslepen voor langdurige scherpte. Een zwarte EPD-coating beschermt het lemmet tegen roest en de geribbelde rug van het lemmet is bedoeld voor gebruik met een magnesium vuursteen. De lange tang maakt de messen geschikt om te hameren.

Opvouwbaar buitenmes OKF - Zakvriendelijk en robuust

Wanneer je het bos in gaat of een vistocht maakt, moet je op jouw uitrusting kunnen vertrouwen. Met dit opvouwbare outdoormes op zak ben je goed voorbereid.

Robuust vouwmes met zwart gecoat aluminium, roestvrijstalen onderdelen en een gecoat zwart lemmet van roestvrij messtaal. Een perfecte metgezel tijdens je buitenavonturen.

Compact ontwerp met een groot toepassingsgebied. Eenvoudige en veilige vergrendeling van het lemmet met een knop aan de zijkant van het handvat. De riemclip is omkeerbaar en kan aan beide zijden van de handgreep worden gemonteerd. Hierdoor kun je zelf kiezen hoe je het mes wilt dragen, vastgemaakt aan een riem of aan de binnenkant van een broekzak.

Het mes is te gebruiken in combinatie met de Hultafors Flint FS.

Lees meer over het opvouwbare buitenmes OKF

Flint FS - Eenvoudig vast te houden en efficiënt te gebruiken.

Vuur maken, je brander aansteken – snel en gemakkelijk in alle weersomstandigheden. Vergeet het gedoe met natte lucifers, met een Hultafors vuurstaal in de houder van een van onze Outdoormessen ben je goed uitgerust om vuur te maken, zelfs als het regent.

Dankzij de lengte van 100 mm en 10 mm dikte krijg je een vuurstaal dat zowel ergonomisch als efficiënt is. De vonken zijn ongeveer 3000°C warm. Een vuurstaal maakt je verlangen naar het buitenleven gewoonweg nog sterker.

Meer informatie over Vuurstaal FS

Gereedschap uit dit artikel

graphic