Rolbandmaten: nauwkeurig meten

Hultafors rolbandmaten zijn onverslaanbaar als het gaat om nauwkeurigheid. Onze stalen rolbandmaten zijn zelfs de meest nauwkeurige die verkrijgbaar zijn. Voeg daar een uitstekende ergonomie, slimme functies en stevige behuizing aan toe en je hoeft niet verder te zoeken.

Meetnauwkeurigheid is een zeer belangrijk kenmerk van een rolbandmaat. Het is eigenlijk heel simpel. Alle kleine foutjes bij elkaar worden grote fouten en in het slechtste geval; werk dat overnieuw moet worden gedaan. Het is dus beter om het vanaf de eerste markering goed te doen, toch?

Ontwikkeld met geavanceerde technologie

Het merendeel van onze rolbandmaten heeft een schaalverdeling die is aangebracht met inkjettechnologie. Op die manier bereiken we het hoogste niveau van nauwkeurigheid, EU-klasse I. Eenmaal bedrukt met de schaalverdeling coaten we elke band met een laag matte polyesterlak die een anti-reflecterend effect heeft. Dat vergroot de leesbaarheid van de schaalverdeling.

ISO-gecertificeerde productie

We zijn er trots op dat we kunnen stellen dat onze stalen rolbandmaten van wereldklasse zijn als het gaat om nauwkeurigheid. Maar voorop lopen brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee. De productie van onze stalen rolbandmaten wordt gecontroleerd door een kwaliteitsmanagementsysteem dat gecertificeerd is volgens ISO 9001. Dat betekent dat we continu werken aan het verbeteren van ons productieproces, zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Geclassificeerd als EU-klasse I

Europese rolbandmaten zijn ingedeeld in twee klassen, I en II. De classificatie is een kwaliteitsmeting van de nauwkeurigheid van de rolbandmaat tijdens vooraf ingestelde omstandigheden. Onze stalen rolbandmaten, zowel kort als lang, worden geclassificeerd als EU-klasse I, de hoogste nauwkeurigheid.

Temperatuur beïnvloedt de lengte

De temperatuurverschillen tussen zomer en winter zijn vaak aanzienlijk. Deze verschillen hebben ook invloed op de lengte van de rolbandmaten die zijn gemaakt van staal en glasvezel. Alle genoemde toleranties gelden bij 20°C, het is dus belangrijk om je bewust te zijn van de meetafwijkingen bij verschillende temperaturen.

Gereedschap uit dit artikel

graphic