Onze verschillende soorten schroevendraaiers

Toen we van start gingen met de ontwikkeling van een hele nieuwe serie gereedschap gingen we absoluut niet voor makkelijk. We deden onderzoek en we wilden alle soorten schroevendraaiers meenemen in ons assortiment: kleintjes voor precisiewerk en korte jongens voor kleine ruimtes, geïsoleerde schroevendraaiers voor het werken met elektra en schroevendraaiers met zeskant-bits, schroevendraaiers met zeskant-kogelkoppen en zeskant-dopschroevendraaiers om te voorzien in de behoeften van loodgieters.

Koppen voor schroevendraaiers zijn tegenwoordig verkrijgbaar in vier standaardmodellen: SL sleufschroevendraaiers, PH Phillips-schroevendraaiers, PZ Pozidriv-schroevendraaiers en T Torx-schroevendraaiers. Om te voorzien in de behoeften van de professionals die onze producten gaan gebruiken, hebben we nauw samengewerkt met elektriciens, loodgieters, timmermannen en de rest om ervoor te zorgen dat we met onze producten kunnen voldoen aan hun normen.

Kun je een schroevendraaier beter maken?

Bij het kijken naar mogelijke verbeteringen bij een nieuw design kwamen we uit op twee hoofdpunten. Ten eerste waren er ergonomische verbeteringen mogelijk voor verschillende handposities en taken. Het tweede waar we grondig naar hebben gekeken waren de aanduidingen op de schroevendraaier. We hadden al snel door dat er een soort blijvende markering nodig was. De aanduiding moest bovendien heel duidelijk en zichtbaar worden geplaatst, zodat je makkelijker het juiste gereedschap kunt vinden in een gereedschapskist of een zak.

Kleurgecodeerd voor het vinden van de juiste schroevendraaier

Waar wij op uitkwamen, was een kleurcodering voor de handgrepen: rood voor Philips-schroevendraaiers, geel voor sleufschroevendraaiers, blauw voor Pozidriv, groen voor Torx-schroevendraaiers en een lichtgrijze zeskant-kogelkop. Onze VDE schroevendraaiers hebben een rood geïsoleerd blad en een gele en rode handgreep. De VDE kleuren zijn tegenwoordig min of meer standaard. Onze bithouders, dopschroevendraaiers en zeskant-schroevendraaiers zijn qua kleurcode allemaal grijs.

Welk model schroevendraaier heb jij nodig?

Snel het formaat en het model van een schroevendraaier kunnen bepalen, lijkt niet te veel gevraagd. Maar wij kwamen erachter dat het helemaal niet zo makkelijk was. Om het leven wat makkelijker te maken, hebben we symbolen bedacht die zowel het formaat als het modeltype aangeven. Het symbool is als blijvende markering door middel van warmstempelen in de achterkant van de handgreep gestanst en zal dus niet gaan vervagen in de loop van de tijd. We hebben bovendien een blijvende lasermarkering op het blad aangebracht.

Schroevendraaiers met ergonomische handgrepen voor allerlei soorten werk

We kwamen erachter dat we met een iets langere handgreep zorgden voor een ergonomische verbetering door ondersteuning van de handpositie tijdens het werken met de kleine precisie-schroevendraaiers. De handgrepen zijn gemaakt van robuust PPC-kunststof en voor optimaal comfort en optimale grip voorzien van rubber.

Waarom zit er een gat in de handgreep?

Het gat is om verschillende redenen aangebracht in de handgreep. Je kunt het gebruiken om de schroevendraaier op te hangen. Het is ook handig als je de schroevendraaier wilt vastmaken bij het werken op hoogte. En als je ergens extra koppel voor nodig hebt, kun je het blad van een andere schroevendraaier door het gat steken en gebruiken als verlengstuk van de handgreep.

Zweeds design – Gemaakt in Duitsland

Een mooie samenvatting van de Hultafors schroevendraaier. Onze schroevendraaiers worden ontworpen in het Zweedse Hultafors, dat bekend staat om zijn zuivere en ergonomisch verantwoorde design, en om een optimale kwaliteit te waarborgen, vindt de productie plaats in Duitsland. De bladen worden gemaakt van kwalitatief hoogwaardig molybdeen-vanadiumstaal en worden gehard volgens de ISO-normen om optimale prestaties te waarborgen zonder compromissen als het gaat om kracht of robuustheid.

Bij Hultafors willen we altijd ergonomisch gereedschap van premium kwaliteit ontwerpen waarmee de werkdag beter en efficiënter wordt voor alle professionals.

Gereedschap uit dit artikel

graphic