Ons assortiment Premium Bijlen

De juiste bijl voor de juiste taak. Dat is belangrijk. Er zijn geen bijlen die alles kunnen. Hier vind je een overzicht van onze Premium Bijlen en de verschillende specificaties. Al onze Premium Bijlen zijn met de hand gesmeed en gemaakt van kwalitatief hoogwaardig Zweeds staal in de smederij van Hults Bruk in Zweden, waar de smidstraditie teruggaat tot 1697.

Stålberg Timmermansbijl

Met zijn rechte steel en lange, smalle en rechte snijkant geeft onze timmermansbijl je de precisie die elke vakman vereist. De inkeping voor de vingers in de bijlkop zorgt ervoor dat je een hand vrijwel direct boven het snijvlak kunt plaatsen voor nog meer precisie. Gewicht kop: 850 g. Lengte steel: 500 mm/20”

Wetterhall Werpbijl

Dit type bijl met twee snijkanten werd vroeger gebruikt door houthakkers die te allen tijde een scherpe bijl bij de hand wilden hebben. Ze gebruikten een kant voor het ruwe werk en de andere kant werd voorzichtiger gebruikt. Tegenwoordig wordt de werpbijl vooral gebruikt bij werpwedstrijden onder enthousiastelingen. Gewicht kop: 1600 g. Lengte steel: 760 mm/30”

Hult Kloofbijl

Dit is een solide kloofbijl, bedoeld voor zwaardere werkzaamheden zoals het splijten van blokken en ander hout. De vorm van de bijlkop in combinatie met de licht convex geslepen snijkant splijt het hout. De bijl heeft een lange rechte steel gemaakt van Amerikaans hickoryhout waarmee je maximale snelheid en controle hebt bij het kloven van hout. Gewicht kop: 1500 g. Lengte steel: 750 mm/30”

Åby Hakbijl

Deze hakbijl is een schitterend hybride model met veel toepassingsmogelijkheden. Åby heeft een rechte snijkant en een goede inkeping voor de vingers onder de bijlkop voor meer precisie. De lange slanke en ergonomische steel minimaliseert het gewicht, maar geeft tegelijkertijd veel kracht bij het uithalen. De bijl is perfect voor het bouwen van een beschutting, het verwerken van brandhout, houtsnijwerk en precisiewerk. Gewicht kop: 700 g. Lengte steel: 600 mm/24”

Hultån Trekkingbijl

Onze klassieke trekkingbijl is de perfecte outdoor compagnon, of je nu in de wildernis aan het hiken bent of je kampvuur opstookt. Deze bijl is geschikt voor vrijwel elke taak in het bos, maar komt het beste tot zijn recht rondom het kamp. Bijvoorbeeld bij het verzamelen en verwerken van brandhout of het bouwen van een beschutting. Gewicht kop: 500 g. Lengte steel: 375 mm/15”

Ågelsjön Mini Hakbijl

Dit is onze kleinste bijl, geschikt voor hiking in de bergen of het bos. De bijl is flexibel inzetbaar en eenvoudig in gebruik. Hij is perfect voor diverse taken rondom het kamp zoals het verwerken van brandhout of het bouwen van een beschutting. Met zijn korte steel en lichte gewicht neem je hem makkelijk mee in een rugzak of bevestig je hem aan je riem. Gewicht kop: 500 g. Lengte steel: 235 mm/9”

Ekelund Jagersbijl

Met zijn gebogen nek en medium gewicht bijlkop is onze klassieke jagersbijl ideaal voor eenvoudig werk in het bos en het villen van wild met grote precisie. Dit maakt deze bijl tot je perfecte partner tijdens het jagen. Het is tevens een ideaal cadeau voor enthousiaste jagers. Gewicht kop: 850 g. Lengte steel: 500 mm/20”

Qvarfot Velbijl

Deze bijl is de juiste ondersteuning bij bosbouw op kleine schaal. De lange steel geeft extra kracht bij elke slag. De bijl kan ook goed gebruikt worden bij het splijten, afkorten en verwerken van hout. Deze velbijl is vernoemd naar een van de families die als smid in dienst waren bij Hults Bruk gedurende meerdere generaties; de Qvarfots. Gewicht kop: 850 g. Lengte steel: 650 mm/26”

Gereedschap uit dit artikel

graphic