Libella 2000 de verlengbare waterpas

Waterpassen kunnen te lang of te kort zijn of te onnauwkeurig. Nu is er de Hultafors Libella 2000, een waterpassysteem dat je kunt verlengen van 310 mm tot 3100 mm en dat vijf keer zo gevoelig als een standaard waterpas.

Laten we verder denken over wat een waterpas kan zijn

Ervaren vakmensen herkennen hem wellicht gelijk. Met zijn helderrode aluminium behuizing valt de Libella 2000 ook wel echt op. De behuizing meet slechts 310 millimeter en kan op zichzelf worden gebruikt in smalle ruimtes. Maar het grote voordeel is de mogelijkheid om de waterpas te verlengen met de verlengingsrails. Met de juiste combinatie kan Libella tot 3100 mm lang worden, waardoor je heel nauwkeurig kunt meten over lange stukken.

"Met de Libella 2000 krijg je de mogelijkheid om veel verschillende lengtes in één waterpas te hebben en daarnaast krijg je een superieure precisie en gevoeligheid", zegt Håkan Carlsson, Product Manager bij Hultafors Tools.

Breukvaste bloklibellen

De Hultafors Libella 2000 heeft een geslepen meetoppervlak. Hij is voorzien van twee breukvaste bloklibellen met een vergrootglas en een lichtgevende reflector zodat je hem ook bij slecht licht makkelijk kunt aflezen. De bloklibellen zijn gebaseerd op een straal van 1000 mm, waar de standaard 200 mm is.

"Dit betekent dat de Libella 2000 vijf keer zo gevoelig is, waardoor het een uitstekende keuze is voor taken waar een grote precisie vereist is, zoals het monteren van deurkozijnen", legt Håkan Carlsson uit.

Verleng het tien keer

Je moet de Libella 2000 zien als een waterpassysteem, in plaats van een gewone waterpas. De verlengingsrails zijn verkrijgbaar in veel verschillende maten; 600, 900, 1200, 1500 en 1800 mm, waardoor de Libella 2000 tot tien keer langer kan worden.

"Voor het controleren van hellingen hebben we een handige wig als accessoire. Hiermee is het makkelijk om oppervlakken met de juiste helling te creëren", zegt Håkan Carlsson, Product Manager bij Hultafors Tools.

Gereedschap uit dit artikel

graphic