Technologie van de schaalverdeling

De rolbandmaten van Hultafors hebben een schaalverdeling die is aangebracht met inkjet technologie. De inkjettechnologie resulteert in een nauwkeurige en precieze schaalverdeling, wat correcte metingen garandeert.

Het merendeel van onze rolbandmaten heeft een schaalverdeling die is aangebracht met inkjettechnologie. Zo bereiken we het hoogste niveau van nauwkeurigheid, EU-klasse I. De technologie maakt ook dubbelzijdig printen, flexibiliteit in de productie en het afdrukken van meer complexe dingen mogelijk.

Zo werkt de inkjettechnologie

Met de inkjettechnologie wordt de schaalverdeling door een printkop op de rolband gedrukt. Het is een nauwkeurige techniek die drukwerk met hoge helderheid en een hoge mate van nauwkeurigheid biedt.

De inkjetprinters kunnen 60 meter per minuut printen met ultraviolette inkt op basis van oplosmiddelen. Zowel stalen als glasvezel rolbanden kunnen worden bedrukt met behulp van ink-jetprinten. De geprinte rolbanden blijven 24 uur in de temperatuurgecontroleerde ruimte om te drogen, voordat ze worden gelakt. Elke rolband wordt dan gecoat met een laag matte polyesterlak met anti-reflecterend effect, waardoor de leesbaarheid van de schaalverdeling toeneemt.

Bedrukken zonder letters

Fabrikanten die geen gebruik maken van de inkjettechnologie voor de rolbandmaten gebruiken in plaats daarvan grote wielen voor het aanbrengen van de schaalverdeling. De schaalverdeling wordt gedrukt door het wiel over de rolband heen te rollen. Het is gemakkelijk om met deze techniek te werken, maar het kan leiden tot variaties in de schaalverdeling omdat het moeilijk is om de stalen band constant aan te voeren ten opzichte van het wiel.

Geclassificeerd als EU-klasse I of EU-klasse II

Europese rolbandmaten zijn ingedeeld in twee klassen, I en II. De classificatie is een kwaliteitsmeting van de nauwkeurig van de rolbandmaat tijdens vooraf ingestelde omstandigheden. Onze stalen rolbandmaten, zowel kort als lang, worden geclassificeerd als EU-klasse I, de hoogste nauwkeurigheid. Het gebruik van de traditionele schaalverdelingstechnologie betekent dat de producten alleen EU Klasse II op het gebied van voor de nauwkeurigheid kunnen bereiken.

Gereedschap uit dit artikel

graphic