Het HVK Bio mes. Een duurzame keuze voor vakmensen.

Bij Hultafors laten we ons inspireren door de natuur en hebben we oog voor het milieu. Daarom hebben we een milieuvriendelijke versie ontwikkeld van ons HVK mes - een absolute bestseller. Het HVK Bio mes bevat minder kunststof maar wel méér functies. En dat met dezelfde fantastische prestaties als de klassieke versie.

Bioplastic

We zien steeds meer milieubewustzijn en Hultafors wil daar absoluut in meegaan. We zien bioplastic - een veelzijdig inzetbaar polymeer met een beperkte CO2-voetafdruk - als een mogelijkheid voor innovatie en verandering. Het HVK Bio mes is het eerste handgereedschap dat we speciaal hebben ontwikkeld met het milieu in ons achterhoofd. Het heft is gemaakt van 80% HDPE, een hernieuwbaar alternatief voor thermoplast waarmee we de uitstoot van broeikasgassen binnen de gehele keten kunnen terugdringen.

Ergonomisch heft met een geribbeld design en ongeveer 15% minder plastic.

We werken nauw samen met echte vakmensen en komen met een lange serie tests tot een ergonomisch verantwoord resultaat met uitstekende prestaties. Met de groeven in het heft biedt het design twee voordelen: het mes ligt prettig en stevig in de hand terwijl daar juist minder plastic voor wordt gebruikt.

Voor vakmensen die het beste mes willen - en een betere wereld.

Het HVK Bio mes is een slimme keuze voor de bewuste vakmensen: milieuvriendelijk zonder concessies te doen als het gaat om prestaties, efficiency en kwaliteit.

Maak de overstap naar HVK Bio en help ons bij onze besparing van 3,5 ton plastic per jaar.

We hebben de hoeveelheid plastic per mes met 15% teruggedrongen. Dat betekent dat er, als de normale kopers van ons klassieke HVK mes gaan voor duurzaam en in plaats daarvan het HVK Bio mes kopen, jaarlijks 3,5 ton minder plastic de wereld ingaat.

Gereedschap waar we het over hebben gehad

graphic