Toonaangevende zagen

Zo zijn wij experts geworden op het gebied van zagen.

Professionele vakmensen verwachten veel van hun zagen. Het gaat in wezen om productiviteit en precisie: het vermogen om snel, recht en veilig te zagen met gegarandeerd elke keer een nette zaagsnede. Deze verwachting was ook het uitgangspunt voor ons bij Hultafors toen we begonnen met de ontwikkeling van onze handzagen.

Het duurde niet lang voordat we ons realiseerden dat we voor het ontwikkelen van toonaangevende nieuwe zagen een nieuwe vertanding moesten ontwerpen, de beste tanden ooit gemaakt, om te voldoen aan de eisen van professionele vakmensen. En aangezien de voorhoede onontgonnen terrein was, moesten we zelf kennis genereren.

Op zoek naar een superieure zaagtand geometrie

We begrepen dat we een unieke, uitzonderlijke zaagtand geometrie moesten creëren. Maar wat is een superieure geometrie? En hoe weten we dat? Deze vragen daagden ons uit om een unieke testmachine te bouwen, waarin we verschillende prototypen en bestaande zaagmodellen met elkaar vergeleken. Door een specifiek testmateriaal door te zagen, hebben we bepaalde parameters gemeten, zoals kracht en het aantal slagen.

Met elke zaagbeweging kwamen we dichter bij de ideale tandgeometrie, die uiteindelijk resulteerde in een unieke 3-fase vertanding waarbij de tanden in drie verschillende hoeken werden geslepen. Dit unieke ontwerp zorgt voor een efficiëntere zaag die minder kracht vereist voor het maken van fijne hoge-precisie sneden.

Daarnaast hebben we experimenten uitgevoerd om de efficiëntie nog verder te verbeteren en te beveiligen. Op basis van deze testen hebben we onze eigen poedercoating op basis van was ontwikkeld, waarvan we met trots kunnen zeggen dat deze zowel efficiënter als milieuvriendelijker is dan traditionele coating.

Het vinden van de perfecte hoek

Tijdens het ontwikkelingsproces hebben we ook veel geëxperimenteerd om de perfecte hoek tussen handvat en zaagblad te vinden. Deze experimenten omvatten verschillende tests met de hand, evenals controles met behulp van onze testmachine. Uiteindelijk vonden we de juiste hoek die een optimale balans garandeert tussen kracht en het aantal zaagbewegingen voor de beste ervaring.

Bovendien hebben we een ergonomisch handvat ontwikkeld voor optimale grip en precisie om de ergonomische ervaring nog meer te verbeteren. Dankzij dit ontwerp kunnen het handvat en het zaagblad worden gescheiden voor hergebruik en optimale recycling.

Met hulp van experts

Tijdens de ontwikkeling van onze nieuwe handzagen kregen we hulp van echte experts, de professionele vakmensen. Zoals gewoonlijk. Het betrekken van de echte professionals is wat ons in staat stelt om hulpmiddelen te ontwerpen die hun dagelijkse werk vereenvoudigen. Van het begin tot het eindproduct leverden ze onmisbare feedback die enorm heeft bijgedragen aan het ontwerp van onze allereerste zaag - de HBX-handzaag, die in 2015 werd geïntroduceerd.

Een unieke zaagbladbeschermer

Eén ding dat we van vrijwel alle professionele gebruikers hoorden, was dat de huidige mesbeschermers echt slecht waren, zo slecht zelfs dat niemand ze daadwerkelijk gebruikt. Geactiveerd door deze uitdaging, hebben we besloten om een beschermer te ontwikkelen die zowel de gebruiker als de omgeving beschermt en bovendien gebruiksvriendelijk was.

Deze bepaling resulteerde uiteindelijk in een stevige zaagbladbeschermer met een slimme snelsluiting waarmee je snel en eenvoudig de bescherming kunt verwijderen en opnieuw kunt beveiligen met slechts één hand. Deze unieke beschermer beschermt de zaag niet alleen wanneer deze wordt opgeslagen of getransporteerd, maar beschermt ook jezelf en de omgeving.

Continu verbeteren

De ervaring die we hebben opgedaan met de ontwikkeling van de HBX Handzaag is de basis geweest voor de ontwikkeling van ons volledige assortiment handzagen, waaronder boogzagen, metaalbeugelzagen en verschillende speciale zagen voor het zagen in de meeste materialen, zoals metaal, beton, hout, gipsplaat en plastic.

Raadpleeg onze zaaggids, om uit te zoeken welke zaag het beste bij jou en je werk past.

Gereedschap uit dit artikel

graphic