Waarom heeft Zweeds staal zo'n goede naam wereldwijd?

In de moderne samenleving is staal echt onmisbaar. Het is ook een materiaal dat lang meegaat en oneindig kan worden hergebruikt zonder kwaliteitsverlies. Alle staalrestanten uit onze productie worden gerecycled.

Zweeds staal heeft weinig onzuiverheden

In Zweeds ijzerertsafzettingen zitten maar kleine percentages andere metaalertsen. Het staal dat er van gemaakt wordt, is daardoor een natuurlijke legering. Het is van nature al vóór verwerking het meest hoogwaardige ijzererts in Europa. Onze ijzerertsafzettingen zijn al eeuwenlang van dezelfde kwaliteit en dat zorgt voor een consequente staalkwaliteit.

Zweden is wereldwijd een van de toonaangevende staalproducenten. En dan gaat het niet om de hoeveelheid. We behoren tot de wereldtop dankzij de vorm van speciale stalen en de geraffineerde producten die we maken. In sommige nichemarkten staat Zweeds staal voor meer dan 80% van de wereldmarkt.

Ons eigen staal

Het staal dat we gebruiken voor het smeden van onze populaire bijlen bevat een "geheim recept"' in de vorm van traditie en vakmanschap. Hults Bruk is vandaag de dag een unieke combinatie van nieuw en oud. Net als in 1697 staat het vakmanschap van de smeden nog altijd centraal. We willen de cultuur en het karakter van de verfijnde Zweedse ijzerbewerking bewaren.

Gereedschap uit dit artikel

graphic