De Hultafors klauwhamer TC

Ontwikkeld met een uitgebalanceerd ergonomisch ontwerp voor stevige grip. Gesmeed uit één stuk met een trillingsdempende urethaan plug om belasting en spanning op het lichaam te verlagen. Een zeer geliefd gereedschap dat de Red Dot Award wist te winnen in 2008.

Dit is onze beste hamer, samen met de TR klauwhamer die gebaseerd is op hetzelfde ontwerp. De TC heeft een dunne, gebogen en sterke klauw zodat je overal gemakkelijk bij kunt zonder afdrukken achter te laten. De klauwopening en hoek zorgen voor de best mogelijke grip op zowel kleine als grote spijkers.

Toen we de TC en TR klauwhamers ontwikkelden, stelden we ons tot doel de perfecte mokerslag toe te dienen. En als we ‘perfect’ zeggen, dan bedoelen we perfect vanuit ergonomisch perspectief. Hoe zorgen we voor maximale kracht in de slag zonder het lichaam te belasten?

Op zoek naar de perfecte slag met de hamer

De mens maakt al sinds het stenen tijdperk gebruik van slagkracht en de hamer als concept was een van de eerste gereedschappen die werd bedacht. Ook nu nog is de hamer een van de meest gebruikte handgereedschappen en de kracht van de slag blijft ons uitdagen.

Een timmerman slaat enkele uren per dag met zijn of haar hamer. Een dergelijke repetitieve beweging is natuurlijk een belasting voor het lichaam en kan in een worst-case scenario leiden tot een kortere carrière en een leven lang pijn.

Niet alle trillingen zijn goed

We weten dat trillingen op de lange termijn letsel veroorzaken en dat dit letsel een van de meest voorkomende oorzaken is van ziekteverlof in de bouw- en constructiebranche. Dit is een van de redenen waarom we professionele gebruikers willen helpen bij het vinden van de beste techniek en hamer; voor een lang en gezond arbeidsleven.

Zo beïnvloedt de slagkracht ons

Wanneer we met een hamer slaan gebruiken we allerlei spiergroepen, vanaf de schouder tot de hand. Overbelasting en te lang achter elkaar werken zijn de meest voorkomende scenario's voor slijtage in de schouders, ellebogen en polsen. Schade veroorzaakt door trillingen kan ook leiden tot schade aan het zenuwstelsel wat resulteert in tintelingen, gevoelloosheid en minder sterkte van je hand.

Ga voor een lichtere hamer

Door het totale gewicht van de hamer tot een minimum te beperken en de maat en vorm van het handvat aan te passen, kan het risico op overbelastingsletsel worden verminderd. Omdat je een lichte hamer sneller kunt slaan dan een zware, belast je jouw lichaam minder zonder dat het ten koste gaat van je efficiëntie. Ter bescherming van je lichaam is het daarom een goed idee om zo vaak mogelijk een lichtgewicht hamer te gebruiken.

Gereedschap uit dit artikel

graphic