De Hultafors spijkertrekker Atle

Ondanks zijn kleine afmetingen trekt hij een 5-inch spijker er eenvoudig uit. Met een net zo eenvoudig als ingenieus en milieuvriendelijk ontwerp trekt hij zelfs spijkers zonder kop uit.

ATLE is niet de nieuwste tool in ons assortiment, maar is waarschijnlijk voor veel professionele gebruikers onder de radar geraakt. Maar in feite is het een hulpmiddel dat de werkdagen van veel timmerlieden gemakkelijker maakt.

Zo werkt ATLE

ATLE is uitgerust met twee schroeven, één bovenop en één aan de achterkant. De schroef bovenop is verstelbaar waardoor het trekken van de spijker wordt vergemakkelijkt. De schroef aan de achterkant is geschikt voor gebruik in nauwe ruimtes. Dankzij het compacte ontwerp past het in elke gereedschapskist of emmer. Gebruik het samen met je hamer en trek met de klauw.

Verbouw je veel?

Als je veel tijd besteedt aan het renoveren of wilt hergebruiken van hout, bespaart ATLE je veel kostbare tijd. Het gebruik van de spijkertrekker maakt het werken met het opruimen van gebruikt hout met spijkers veel eenvoudiger en efficiënter. Ook als je per ongeluk de hamer een of twee keer mis slaat en de spijker buigt om kan ATLE handig zijn om de spijker te verwijderen.

Gebruik het langer

ATLE is gemaakt van staal en zal waarschijnlijk een leven lang meegaan, indien gebruikt zoals bedoeld. Sinds we ATLE aan ons assortiment hebben toegevoegd, hebben we het verbeterd met nieuwe, duurzamere schroeven voor het trekken van de spijkers; zowel bovenaan als achteraan. Om de duurzaamheid verder te garanderen is de klauw gehard. We raden aan om hem alleen te gebruiken met je hamer en de klauw van je hamer en niet met een breekijzer zodat je zeker weet dat hij nog lange tijd spijkers kan blijven uittrekken.

Gereedschap uit dit artikel

graphic