De Hultafors aluminium breekstang

Een van onze lichtgewicht breekstangen, gemaakt van high-tech aluminium met een geharde punt van hooggelegeerd boriumstaal. Beter en eenvoudiger voor de gebruiker en toch in staat om tot drie keer de belasting van een stalen breekstang te weerstaan zonder permanente vervorming. Absoluut een icoon van Hultafors!

We produceren een aantal breekstangen met een combinatie van aluminium in de schacht en een punt van hooggelegeerd boriumstaal. Aluminium is drie keer zo licht als staal. Breekstangen van aluminium zijn beter voor je lichaam, vooral bij het werken op schouderhoogte of hoger. Bovendien roest aluminium gereedschap niet, is het beter bestand tegen kou en is het veel flexibeler. Een aluminium gereedschap kan drie keer meer worden gebogen dan staal zonder te vervormen.

Om lichamelijk letsel bij het gebruik van een breekstang te voorkomen, volgen hieronder een aantal tips. Houd altijd je rug recht, maar vermijd het werken met rechte armen. Probeer het buigen van de polsen te vermijden. Het is verstandig om je werkhouding zo vaak mogelijk te veranderen. Zorg dat je niet te vaak met al te veel kracht moet draaien of trekken.

Gereedschap uit dit artikel

graphic