2020-10-01

Hultafors lanceert ergonomische kleur gecodeerde schroevendraaiers

Schroevendraaiers die voldoen aan een ergonomische grip samen met een duidelijke en permanente maataanduiding kunnen lastig te vinden zijn. Dat was het startpunt toen Hultafors besloot een nieuwe productgroep te ontwikkelen, schroevendraaiers.

Of de werkzaamheden nu veel kracht of precisie vereisen, de schroevendraaier moet het allebei aankunnen. Daarom is er veel inspanning geleverd tijdens het ontwerpproces om een geweldig ergonomisch handvat te ontwikkelen. De handvaten zijn lang, gemaakt van duurzaam PPC plastic en bekleed met Santopreen rubber voor de beste ergonomische grip.

“Het is moeilijk om precies de details uit te leggen wat een goed handvat maakt, uiteindelijk komt het neer op wat goed aanvoelt. We hebben goede feedback teruggekregen van de vakmensen die met onze prototypes hebben gewerkt in de laatste stadia van het ontwerpproces”, zegt Filip Sahlberg, Product Manager bij Hultafors.

Kleur gecodeerd en duurzame maatvoering

De mogelijkheid om snel het profiel en de maat te herkennen van de schroevendraaier lijkt misschien niet zo bijzonder, maar we kwamen er achter dat het niet zo makkelijk was als het lijkt. Om het leven van de gebruiker te vergemakkelijken waren de kleurcoderingen een prioriteit in het ontwerpproces.

“We hebben kleurcoderingen gemaakt voor elk model, dat maakt het makkelijk om de juiste schroevendraaier te vinden in je zak of in je gereedschapskist. Maar misschien nog belangrijker, op de bovenzijde van het handvat is een permanente markering gemaakt die niet vervaagt na verloop van tijd. De markering geeft aan welke maat en profiel het is, wat een verschil maakt met veel van onze concurrenten in deze categorie. Ook hebben we op de kling een permanente lasermarkering gemaakt”, vervolgt Sahlberg.

Zweeds ontwerp – Gemaakt in Duitsland

Hoewel ontworpen in het Zweedse Hultafors, dat bekend staat om zijn zuivere en ergonomisch verantwoorde Scandinavische ontwerp, worden onze schroevendraaiers geproduceerd in Duitsland, zodat ze de beste kwaliteit hebben. De kling is gemaakt van molybdeen vanadium staal en is gehard volgens de ISO-standaard voor de beste prestaties zonder in te leveren op kracht of duurzaamheid.

VDE-assortiment voor de elektricien

Het brede assortiment van VDE-schroevendraaiers heeft geïsoleerde klingen om veilig te werken aan elektrische installaties tot 1000 volt, en is gecertificeerd volgens IEC 60900. Ze zijn beschikbaar in gleuf, Philips, Pozidriv en Torx. Allemaal met dezelfde ergonomische grip en coderingen. Spanningszoekers zijn ook leverbaar.

104 nieuwe artikelen – van individuele modellen tot complete sets

In het volledige assortiment zitten alle 4 standaard aansluitingen, welke beschikbaar zijn als normale en als VDE-schroevendraaier. Maar er zijn ook stubbies, bits schroevendraaiers, inbus kogelkop en dopschroevendraaiers. En er zijn magnetische bithouders, in sets met korte en lange bitsen.

“De veelzijdigheid van ons assortiment is nauwkeurig samengesteld met de gebruiker in gedachte. Iedereen moet in staat zijn om zijn of haar favoriete maat en model te vinden die ze dagelijks gebruiken”, concludeert Filip Sahlberg.

Gereedschap uit dit artikel

graphic