2019-04-01

Hultafors lanceert een compleet assortiment afbreekmessen

Hultafors wordt een complete leverancier van messen bij het lanceren van het nieuwe assortiment afbreekmessen. Het assortiment bevat 13 messen en 4 verschillende soorten reservemessen. Zoals gebruikelijk zijn vakmensen uit verschillende beroepsgroepen bij het ontwikkelingsproces betrokken geweest.

"We hebben een holistische benadering van het messensegment genomen en zijn nu de enige leverancier van afbreek-, utiliteit- en vakmessen op de markt. We kunnen een compleet assortiment messen aanbieden. Onze focus was om ergonomische producten te ontwikkelen die zowel precisiewerk ondersteunen als meer algemeen gebruik ", zegt Hultafors Product Development Manager Per Eriksson.

Binnen de productcategorie messen kan de vakman voortaan zijn keuze precies afstemmen op zijn werkdag.

Aangepast voor rechts- en linkshandige gebruikers

De afbreekmessen zijn symmetrisch, wat betekent dat ze kunnen worden aangepast voor zowel rechts- als linkshandige gebruikers. "Omdat het ontwerp symmetrisch is, is het eenvoudig om het blad in beide richtingen te monteren. Op deze manier kunnen linkshandige vakmensen het mes aanpassen in plaats van hun gebruik aan te passen ", zegt Per Eriksson.

Reservemessen voor diverse behoeften

Alle afbreekmessen worden standaard geleverd met een Allround lemmet. Vier nieuwe variaties reservemessen zijn ook opgenomen in de lancering.

"Verschillende taken vereisen verschillende soorten messen. Er is bijvoorbeeld een groot verschil tussen het snijden van plastic en gips. Daarom hebben we vier verschillende soorten bladkwaliteiten ontwikkeld met verschillende sterke punten, zodat iedereen er een kan vinden die past bij de taak die ze gaan oplossen, "zegt Per Erikssons.

Allround

Het is een allround lemmet dat is ontwikkeld voor alle gangbare taken, het open snijden van dozen, het verwijderen van kabels of het snijden van plastic en papier in het algemeen.

Performance

Een mes met extra lange levensduur voor zwaar snijwerk.

Edge

Een mes voor extra precisie op de snede en wanneer de details in het eindresultaat belangrijk zijn.

Non-segment

Het non-segment mes heeft geen perforaties waardoor het extra flexibel is en bestand is tegen buigen zonder af te breken.

Gereedschappen uit dit artikel

graphic