BUILT BY HAND

Zorg voor je handen

Handen. Ze bestaan uit handwortelbeentjes, middenhandsbeentjes en vingers. Onze handen spelen een belangrijke rol tijdens onze dag. Ze verdienen alleen het beste als het gaat om handgereedschap.

Echt vakmanschap komt uit je handen

We weten dat er weinig dingen zijn die het gevoel van het vasthouden van een perfect gladgemaakt stuk hout kan verslaan. Of wanneer je de laatste hand aan een werkstuk legt. Maar we weten ook dat er verschillende tools zijn waar je niet zonder kunt. We willen ervoor zorgen dat ze zo ergonomisch mogelijk zijn om te gebruiken.

Werken als vakman betekent dat je een mix van statische en dynamische werkzaamheden uitvoert. Het zagen van een stuk hout met een zaag is bijvoorbeeld een dynamische taak, terwijl het vasthouden van de zaag statisch is. Daarom is het belangrijk dat handgereedschap zodanig is ontworpen dat het stabiel en comfortabel is om vast te houden, met een minimum gebruik aan spierkracht. Maar dat is niet voldoende.

Ontworpen voor zoveel mogelijk situaties

De greep van het gereedschap moet worden gevarieerd om de druk van de handen te minimaliseren en ambachtslieden gebruiken hun gereedschap niet op één manier. Het gereedschap wordt vastgehouden met "de verkeerde hand", ondersteboven en achterstevoren. Om nog steeds een ergonomisch gebruik te kunnen bereiken, moeten de gereedschappen flexibel, veilig en comfortabel zijn om in zoveel mogelijk situaties te gebruiken.

Als je het over gereedschap hebt, bestaan er geen goede trillingen

We weten dat verwondingen als gevolg van trillingen een van de meest voorkomende redenen zijn voor ziekteverlof in de bouw- en constructie industrie*. Wanneer we nieuwe gereedschappen ontwikkelen, streven we ernaar dat ze zo min mogelijk trillingen in de hand veroorzaken. Dit geldt voor een aantal van onze productgroepen, zoals hamers, zagen en sloophamers.

Verschillende gereedschappen, verschillende ergonomische eisen

Niet alle gereedschappen veroorzaken trillingen bij gebruik, maar ze moeten wel ergonomisch zijn om te gebruiken. Een potlood en een sleg hebben verschillende ergonomische uitdagingen. Een potlood moet comfortabel zijn om in de hand te houden, waardoor nauwkeurige markering mogelijk is, terwijl een echt goede sleg een trilling dempend slagoppervlak moet hebben om terugslag te verminderen.

Ongeacht het gereedschap, wij zijn altijd bezig om het meest comfortabele en ergonomische ontwerp te vinden. Op die manier kun jij je concentreren op waar je het beste in bent – het creëren van herinneringen met je handen.

*Source

Het gereedschap uit dit verhaal

graphic